.

Кристалните черепи: ще намерим ли останалите 5?

Много е изписано за предсказанията на маите за края на света на 21.12.2012 година. Именно на този ден завършва техния календар, който съществува от 5000 години. Според представителите на древната цивилизация обаче, катастрофата  можела да

Кристалните черепи:  ще намерим ли останалите 5?
style="font-size: 10pt; font-family: Verdana; color: rgb(0, 0, 0); background-color: transparent; font-weight: normal; font-style: normal; text-decoration: none; vertical-align: baseline;" id="internal-source-marker_0.5329050522339421">Много е изписано за предсказанията на маите за края на света на 21.12.2012 година. Именно на този ден завършва техния календар, който съществува от 5000 години.

Според представителите на древната цивилизация обаче, катастрофата  можела да бъде избегната  с  помощта на оставени от извънземни или атланти  тайнствени артефакти.

И така, от края на 19-ти век , в различни краища на света, хората започнали да намират изкуствени черепи, които получили названието ‘кристални’. Общото между тях е, че за изработването им е  използвана  неизвестна на съвременната наука технология  и явно  притежават паранормални свойства.  Според маите, тези артефакти щели да бъдат открити само тогава, когато хората са готови да възприемат знанията, които тези черепи крият.

През 1927 година английският археолог Фредерик Мичъл-Хеджис открива знаменития ‘череп на съдбата’, който е по-известен като ‘черепа на Мичъл-Хеджис”. Става ясно, че намирането на тези черепи съвсем не е случайно, а произходът им е достатъчно  загадъчен, за да се пренебрегват древните легенди.

А най-известната е за календара на маите, който свършва на 21-12-2012 година. Всички смятат, че именно  тогава ще настъпи краят на света. Има обаче и друга по-оптимистична легенда. Според нея, древните маи не са предсказвали края на света, а са  били сигурни, че тогава, ще се случи нещо, което ще промени живота на хората, събитие, което може би ще доведе до преосмислянето на световното устройство или пък важно откритие, което да ни отвори пътя към Вселената.

Няма съмнения относно  кристалните черепи, учените не са единодушни  само за това, кога са изработени те. Мичъл-Ходжис  определя своя череп  на 1600 години. Други специалисти обаче смятат, че той би могъл да бъде направен и преди 10 000 години. Потомците на древните май пък твърдят, че черепът е на повече от 100 000 години. А това вече означава, че не би могъл да бъде дело на ръцете на маите, чиято цивилизация е изчезнала през първата половина на второто хилядолетие, като е просъществувала 3500 години...

Възрастта на друг кристален череп - черепа на Бобан -  е определена на 500 години. Черепът Макс пък, според учените, бил направен преди 700 години. Кристалните черепи нямат никакви признаци за механична обработка.  Дали пък не е използван лазер? А откъде лазер у индианците?

Има и други легенди при маите. Те са свързани с техния бог Кецалкоатъл. Той бил дошъл при тях от небето, имал брада /нещо непознато за индианците/ и носел бели дрехи. Богът ги научил  на занаяти и изкуство, съставил мъдри закони, отменил човешките жертвоприношения,  след това отлетял с небесна колесница...

Подобни легенди, но с други имена на богове,се срещат  и сред  други народи в Южна Америка.  Всички  тях, обаче,  ги обединява едно - небесният пришълец е  дошъл, за да ги научи, а след това отлетял ...

Ако все пак се приеме лазерната обработка за направата на такова съвършено копие на човешкия череп, би означавало да се приеме съществуването  на извънземни и  техни контакти  с древните  маи.  Странно е, че  хората, които са се докосвали до “черепа на Мичъл-Ходжис” са изпитвали необясними усещания: някои изпадали в дълбока депресия, а други  изпитвали подем и еуфория...

Напоследък учени от Смитсъновия институт  направили връзката, че в компютърните  чипове на паметта се използват кристали от планински кварц.  Те са микроскопични, но могат да пазят гигабайти информация. А колко ли информация може да се събере  в кристал, който тежи 5 кг ? Може би кристалните черепи са  извънземни компютри?

Според една от легендите на маите, черепите са само 13.  Единият е централен, а другите 12 го обкръжават.

Може и да се вярва или пък не на тези легенди, но факт е, че черепите са намерени през последните 100 години. Защо не по-рано? Може би,  защото все още не е  било дошло подходящото време?

Досега са открити 8 кристални черепа. Последният е намерен през 1996 година. Според легендите, хората трябва да намерят още 5. Ако те бъдат открити до 21  декември 2012 година, човечеството може би ще избегне катастрофата. Ще успеем ли?       

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...