.

Жените в червено привличат неустоимо мъжете

Учени от университета в американския град Рочестър, щата Минесота, твърдят, че жените, облечени в червено, привличат мъжете много повече от представителките на нежния пол, които носят дрехи в друг цвят. За да стигнат до това заключение, специа

Жените в червено привличат неустоимо мъжете
class="postbody">Учени от университета в американския град Рочестър, щата Минесота, твърдят, че жените, облечени в червено, привличат мъжете много повече от представителките на нежния пол, които носят дрехи в друг цвят.

За да стигнат до това заключение, специалистите провели изследване с участието на 100 мъже, предимно студенти от университета. Всички те трябвало да разгледат снимки на средно привлекателно жени, облечени първо в червено, а след това в друг цвят – бял, зелен или сив. После участниците в допитването трябвало да преценят до каква степен биха желали да целунат или да правят секс с представителките на нежния пол, чиито фотоси разгледали, и колко красиви им се струват те.

Оказало се, че една и съща жена изглеждала далеч по-привлекателна за мъжете, когато носела дрехи в червен цвят. И обратното - бялото, зеленото и сивото не предразполагали към флирт и не превръщали жената в по-желан сексуален обект.

Учените обясняват резултатите от изследването си с общоприетите схващания, които свързват червения цвят с любовта. Те обаче не изключват и възможността въздействието на червеното над мъжете да има много по-дълбоки биологични и еволюционни корени.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...