регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Немски католици искат Дядо Коледа да бъде забранен

Немски католици искат Дядо Коледа да бъде забранен, защото е станал прекалено комерсиален. Немска църковна благотворителна организация предлага да има зони, които са освободени от присъствието на брадатия старец. Според организацията Дядо Коледа е из

Немски католици искат Дядо Коледа да бъде забранен
Немс
и католици искат Дядо Коледа да бъде забранен, защото е станал прекалено комерсиален. Немска църковна благотворителна организация предлага да има зони, които са освободени от присъствието на брадатия старец. Според организацията Дядо Коледа е изобретение на рекламната индустрия, благодарение на което продажбите около празниците нарастват, той е олицетворение на консуматорското общество и няма нищо общо със Свети Николас.

Комерсиалният Дядо Коледа трябва да бъде забранен и да се замени с нов, по-добър и традиционен образ на Свети Николас, който е покровител на децата и е приятел в нужда, който напомня на хората, че трябва да бъдат добри с останалите и да не постъпват егоистично. Кампанията е подкрепена от няколко телевизионни знаменитости от Германия.

За разлика от Дядо Коледа, Свети Николас смята, че децата трябва да са душевно богати, а не да искат за Коледа материални подаръци.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...