.

Картина на българче живеещо в САЩ се продаде за 45000 долара

Карл Божидаров е на 14 години и живее в САЩ от 6 години. Той знае български, английски и френски езици и ги говори свободно. Освен този талант, момчето е много добро и по математика. Той печели за 2 години няколко награди за математически успехи.

Картина на българче живеещо в САЩ се продаде за 45000 долара
Карл
Божидаров е на 14 години и живее в САЩ от 6 години. Той знае български, английски и френски езици и ги говори свободно. Освен този талант, момчето е много добро и по математика. Той печели за 2 години няколко награди за математически успехи.

Това не спира до тук, преди 4 месеца той решава да започне да рисува понеже не знае дали има талант, но от мненията в училище предполага, че е добър. Карл прави няколко портрета и отива в голям супермаркет, за да събере мнение от хората дали е талантлив. Петте нарисувани портрета на различни известни личности се харесват от хората и те ги закупуват за обща стойност около 300 долара.

Фредерик Вурнгаз, известен художествен критик, предлага на младежа да нарисува по-сериозна картина, която да сложи в собствената си галерия на цена 1 000 долара. След 5 дни на търг картината на 4 различни цветя лале, кокиче, еделвайс и мак, които са увити едно в друго и са на тъмно черен фон, достига сумата от 45 000 долара.

Карл казал следното: "Харесвам рисуването, но мисля да уча докато завърша специалността, която съм харесал и да работя за опазване на околната среда. За рисуване има време, парите не ме блазнят толкова колкото интелектуалното ми развитие."

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...