.

Защо е полезен редовният секс?

Стресът и липсата на сън пречат като цяло на човек, изморява се по-лесно, става по-раздразнителен, не може да се концентрира, но и не може да прави качествен секс. А всеки знае, че благодарение на сексуалната интимност, човек се сближава с партньора

Защо е полезен редовният секс?
Стре
ът и липсата на сън пречат като цяло на човек, изморява се по-лесно, става по-раздразнителен, не може да се концентрира, но и не може да прави качествен секс. А всеки знае, че благодарение на сексуалната интимност, човек се сближава с партньора си и отпуска напрежението. Има обаче някои фактори, които сериозно могат да понижават либидото на човек. Вижте кои са трите основни причини да се случи това:

1. Липсата на сън - когато човек често си недоспива, тормози своя организъм и оттам губи желание за секс и няма енергия да се справи добре в леглото.
2. Нездравословен режим на хранене - ако човек няма време да яде и когато намери такова, той консумира предимно полуфабрикати и fast food, той определено ще води незадоволителен сексуален живот. Хубаво е, когато човек е в зряла възраст, да се храни здравословно, за да не загуби либидото си.
3. Стрес - когато човек е под стрес, неговият организъм произвежда кортизол, който моментално понижава желанието за секс.

Двойките, които правят секс 2-2 пъти седмично, изглеждат с четири години по-млади, отколкото са всъщност. Редовният сексуален живот прави хората значително по-младолики и жизнени. Когато една жена прави секс в нейното тяло се отделя ендорфин, който блокира процесите на стареене. По този начин кожата се овлажнява и изглежда по-свежа. Качественият сексуален живот заличава торбичките под очите и облекчава безсънието, ако човек страда от такова. По време на секс човешкият организъм се насища с кислород и работи по-добре.

Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...