.

София в Топ 10 на най-евтините туристически дестинации в света

София в Топ 10 на най-евтините туристически дестинации в света
Снимка: reuters.com

София попадна в Топ 10 на класацията на най-евтините туристически дестинации в света за 2012 година, изготвена от туристическия интернет портал TripAdvisor.

 

Нашата столица се нареди на 9-о място в списъка на най-евтините градове, които са се превърнали в най-предпочитани от туристите през последните няколко години. Причината за това е, че цената на една нощувка за двама в София, съчетана с вечерно излизане навън, излиза средно 207,28 долара – далеч по-малко, отколкото в много други любими на туристите градове.

 

Еднодневен престой за двама в четиризвезден хотел в българската столица струва средно около 112,29 долара. Вечеря за двама в ресторант навън, включваща предястие, основно ястие и бутилка вино, е изчислена на приблизително 46,73 долара. Два коктейла в бара на петзвезден хотел в София се продават на средна цена от 40,86 долара. Превозът на около 3 км. отиване и връщане с такси пък е изчислен на 3,4 долара.

 

 

Най-евтината туристическа дестинация в света е виетнамската столица Ханой, където еднодневният престой за двама с вечерно излизане струва едва 141,12 долара. Следват я други два азиатски града – Пекин (Китай) и Банкок (Тайланд). Най-евтиният за туристите град в Европа пък е унгарската столица Будапеща, поставена на четвърто място в класацията. Само на две позиции под нея се намира полската столица Варшава. В Топ 10 на списъка попадат и Куала Лумпур (Малайзия), Тайпе (Тайван), Джакарта (Индонезия) и Тунис (Тунис).

 

Противоположната класация, тази на най-скъпите туристически дестинации в света, се оглавява от британската столица Лондон, където нощувката за двама, съчетана с излизане навън вечерта, струва цели 518,01 долара. В Топ 5 на списъка попадат все европейски градове – това са Осло (Норвегия), Цюрих (Швейцария), Париж (Франция) и Стокхолм (Швеция). На шеста позиция в класацията на най-скъпите туристически дестинации е поставен Ню Йорк. Следва го руската столица Москва. В Топ 10 място намират и Копенхаген (Дания), Сидни (Австралия) и Сингапур.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
ChubbyBunny
преди 11 години
0
10
!
Отговори
Не съм се и съмнявала..
Страница 1 от 1