.

Да гласуваш за президент, застрашавайки живота си ...

Да гласуваш за президент, застрашавайки живота си ...
Снимка: Reuters

В България да не се гласува е нещо напълно нормално. Но в Америка нещата седят по друг начин. Вчера сутринта /българско време/ стана ясно, че Барак Обама ще бъде новият-стар президент на Америка.

 

Процентите при гласуването за двамата кандидат-президенти бяха близки, но в крайна сметка Обама успя да постигне целта си и ще кара втори мандат.

 

 

Жителите на Америка показаха невиждана гражданска съзнателност на изборите. Някои от тях гласуваха, застрашавайки дори живота си, предаде Нюзру.

 

Един от избирателите изпаднал в клинична смърт в избирателната секция. След като се съвзел първо искал да се увери, че е попълнил правилно бюлетината си.

 

В друга секция 21-годишна жена отишла да гласува бременна в деветия месец със силни родилни болки. Няколко минути по-късно водите й изтекли.

 

Сърцето на възрастен мъж спряло, докато попълвал бюлетината си. Веднага му била оказана първа помощ. След като се свестил, мъжът попитал „Гласувах ли вече?“. Жена му му обяснила, че в момента това няма значение, но той възкликнал „Скъпа, само две неща имат значение: първо, че те обичам и второ да направя това, за което съм дошъл тук – да гласувам“. След като се уверил, че е попълнил коректно бюлетината си, мъжът склонил да бъде закаран в болница.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
scrooper
преди 11 години
2
0
!
Отговори
"Сърцето на възрастен мъж спряло, докато попълвал бюлетината си."Това е знак, че е направил грешка с гласуването. Тея за герои ли се имат?
Страница 1 от 1