.

Мъжете прекарват все повече време в кухнята

Мъжете прекарват все повече време в кухнята
Снимка: sxc.hu

В днешно време мъжете прекарват повече време в кухнята, отколкото са прекарвали техните бащи преди години, сочат резултатите от скорошно британско проучване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

 

Оказва се, че в момента един средностатистически представител на силния пол се навърта около печката в продължение на 11 часа и 30 минути седмично. Главната причина за това се крие в нарастващия брой кулинарни предавания, които служат като мотивация за влизане в кухнята.

 

Резултатите от проучването сочат още, че един мъж готви средно четири ястия седмично, като разполага с репертоар от 11 гозби, които може да приготви, без да чете рецептите в готварските книги.

 

Отмина времето, в което представителите на силния пол готвеха, само за да впечатлят половинките си с романтична вечеря. Около 3/4 от участниците в проучването признават, че готвят без повод. Приблизително 1/3 пък са тези, които приготвят ядене за децата си и опаковат обяда им за училище.

 

Днешните мъже се чувстват толкова уверени в кулинарните си умения и способности, че са категорични, че има неща, които приготвят по-добре от нежните си половинки. Това обикновено са морските дарове, скарата, пържените картофки и яйца и наденичките с пюре.

 

Повече от половината от анкетираните определят себе си като експериментатори, които обичат да изпробват нови рецепти, нови подправки и нови готварски техники.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
melcho
преди 11 години
0
2
!
Отговори
da moq priqtel naprimer gotvi po4ti vseki den,na men mi ostava da napravq nqkakva salatka i da prigovq masata.... i iskam da od4ertaq ,4e toi gotvi strahotno bez recepta!!
Страница 1 от 1