.

Брюнетките имат по-голям шанс да се издигнат в работата

Брюнетките имат по-голям шанс да се издигнат в работата
Снимка: sxc.hu

Макар въпросът, какви жени предпочитат мъжете – блондинки или брюнетки, да е спорен, оказва се, че притежателките на тъмни коси със сигурност притежават поне едно предимство пред светлокосите представителки на нежния пол – те имат по-голям шанс да се издигнат в работата си, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Британски специалисти, начело с д-р Крис Соломон, провели мащабно проучване, целящо да установи, какви са характеристиките на лицето, които спомагат на някои хора да бъдат възприемани като по-кадърни и притежаващи по-добри лидерски умения от останалите.

 

Именно така учените установили, че брюнетките с прави коси имат най-голям шанс да се издигнат в службата и да заемат ръководен пост в компанията, в която работят, тъй като шефовете и колегите им ги възприемат за по-можещи от останалите.

 

Що се отнася до мъжете – тези, които притежават широка челюст, обикновено заемат ръководни длъжности. И обратното – тези, притежаващи по-тясна челюст, най-често не успяват да се издигнат в службата, тъй като биват възприемани като по-малко надеждни.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
DENKAZ
преди 8 години
6
0
!
Отговори
Пхах, статиите ви стават все по-абсурдни, жалко че харесвам русокоси ^^
Страница 1 от 1