.

Пицария създаде DVD дискове, миришещи и изглеждащи като пица (+видео)

Пицария създаде DVD дискове, миришещи и изглеждащи като пица (+видео)
Снимка: YouTube

Като част от най-новата си рекламна кампания бразилският клон на веригата пицарии Domino’s създаде уникални по рода си DVD дискове, миришещи и изглеждащи досущ като сочна и апетитна пица, пише OddityCentral.

 

 

Възползвайки се от факта, че в Бразилия взимането на филми под наем от видеотеките все още е изключително популярно, рекламната агенция Artplan решила да създаде нестандартна рекламна кампания за един от най-големите си клиенти – Domino’s, с която веригата пицарии да се запечата трайно в съзнанието на потребителите.

 

За целта маркетинговите специалисти поръчали изработването на специални DVD дискове, чиито гърбове са оцветени с черно мастило, реагиращо на топлина. В резултат на това при нагряване от DVD плеъра дисковете започват да излъчват аромат на пица и се оцветяват досущ като вкусното италианско ястие. Подобни DVD-та били създадени с някои от най-хитовите филмови заглавия на годината като „Арго” и „Черният рицар”, след което били разпространени в 10 видеотеки на територията на Сао Паоло, с които Domino’s сключили договор.

 

В повечето случаи нищон еподозиращите клиенти взимали у дома си рекламните дискове и след пускането им в DVD плеъра усещали приятния аромат на пица, но нямали представа откъде идва той. Чак след края на филма те изваждали нагрятия диск и виждали, че той изглежда като току-що изпечена пица, а върху него има надпис, гласящ: „Хареса ли ти филмът? Следващият би бил дори още по-добър с парче топла и вкусна пица от Domino’s”.

 

Излишно е да поясняваме, че рекламната кампания пожънала невероятен успех в Бразилия. Вижте малко повече за нея тук:

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...