.

Варна не успя да спечели приза Европейска младежка столица

Варна не успя да спечели приза Европейска младежка столица
Снимка: Facebook

На 21 ноември в Солун, Гърция се състоя церемонията, на която Европейския младежки форум обяви Eвропейската младежка столица за 2016 г. Титлата Европейска младежка столица се предоставя на един от европейските градове, който е разработил най-добра концепция от проекти и идеи за насърчаване на младежките дейности, свързани с културния, социалния, политическия и икономическия живот на дадена страна.

 

 

Званието е притежание на въпросния град за период от една година. До този момент носители на титлата са били Ротердам (Холандия) през 2009 г., последван от Торино (Италия) през 2010 г., Антверпен ( Белгия) през 2011 г., Брага (Португалия) през 2012 г. , Марибор (Словения ) през 2013 г., Солун ( Гърция) през 2014 г. и Клуж Напока (Румъния ) през 2015 г.

 

В надпреварата за поредна година участва и български представител в лицето на Варна, която успя да достигне до финала на престижния конкурс и дори влезе в топ 3, но за съжаление не успя да се удостои с титлата. Големият победител е Ганжа (Азербайджан).

 

"Свързване" ще бъде основната тема за Ганжа като Европейската младежка столица 2016. Програмата има за цел да насърчава тясното сътрудничество отвъд границите и да обедини политика, научни изследвания и практика за младите хора. Азербайджанското правителството и местните организации , свързани с младежта се ангажират да работят в тясно сътрудничество с младите хора , като се обръща специално внимание на младежите в неравностойно положение.

 

Екипът разработил подготовката и концепцията за Варна — европейска младежка столица свърши невероятна работа и успя да представи страната ни достойно. Благодарение на тях показахме, че и в България има амбицирани хора, които осъзнават необходимостта и значението на младежките дейности и съвсем скоро България ще има своя град, който ще се превърне в европейска младежка столица, а защо не и през 2017 година.

 

Поздравяваме хората, стоящи зад успешното представяне на Варна и България и им пожелаваме още много успех и творчески постижения в работата им по подготовката на Варна за европейска младежка столица.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...