.

Кои са най-добрите ресторанти в света?

Кои са най-добрите ресторанти в света?
Снимка: Dreamstime

По света има много и различни ресторанти, но някои от тях наистина човек трябва да посети, особено ако си пада по вкусната храна и обича да си угажда. Чудите се кой е най-вкусният ресторант в света за 2014 година? Това несъмнено е датският „Нома“, намиращ се в Копенхаген, съобщава Reuters.

 

Ресторантът успя да си върне почетното първо място, което му бе отнето през 2013 година от испанския „Ел Селер де Кан Рока“. Преди това датското заведение е било първенец в продължение на 3 години – от 2010 до 2012 година.

 

 

Датският ресторант „Нома“ с главен готвач Рене Реджели привлича клиентите си с оригинални и ексцентрични ястия, сред които тост с морски таралеж, круши с къдраво зеле и говеждо тартар с мравки.

 

На второ място в класацията се нарежда миналогодишният първенец „Ел Селер де Кан Рока“. В 50-те най-добри заведения в света има 7 испански ресторанта, като в ТОП 10 са намерили място още два - „Арсак“ и „Мугариц“, класирани на шесто и седмо място.

 

На трета позиция е италианският ресторант „Остерия Франческана“, намиращ се в Модена, Италия.

 

На четвърто място в класацията е нюйоркският „Илевън Медисън парк“. Сред 50-те най-добри заведения се класират 7 ресторанта в САЩ.

 

Тази година Великобритания участва в класацията с едва 2 ресторанта – лондонският „Динър“ на Хестън Блументал, който е на пето място и „Ледбъри“ в Нотинг Хил на Брет Греъм, който е на десета позиция.

 

На седмо място се нарежда ресторантът „Д.О.М.“, намиращ се в Сао Пауло. Главният му готвач Алекс Атала е отличен с приза „Изборът на главните готвачи за 2014 година“.

 

Наградата за най-добра кулинарка в света отиде при Хелена Ризо, а нейното заведение „Мани“ в Сао Пауло се нарежда на 36-а позиция.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...