.

Кои дейности от ежедневието ни карат да пушим повече

Кои дейности от ежедневието ни карат да пушим повече
Снимка: freeimages.com

От колко време пушите? Искате ли да откажете цигарите? Пробвали ли сте? Забелязвате ли колко е сложно, защото имате навик да пушите, не само, защото сте пристрастени. Понякога пушенето е ритуал, защото след като извършваме определена дейност, сме свикнали да пушим. Сега ще отбележим някои от най-популярните дейности, след които хората са свикнали да палят цигара.

 

 

След ядене. Пушачите имат навик винаги след ядене да палят цигара. Този навик понякога е доста неприятен за околните, които не са пушачи, защото по време на хранене миризмата на цигари пречи. Най-добре веднага след хранене станете от масата и се опитайте да правите нещо, за да не мислите за пушене.

 

Кафе. Кафето не е просто ободрителна напитка. За много хора тя е навик, ритуал и част от ежедневието. Пиенето на кафе сутрин или следобед с приятели, е повод, който кара повечето пушачи да си запалват цигара. Опитайте се да промените навика с кафето, за да се откажете от цигарата, която го придружава. Например сутрин излизайте без да пиете кафе, а го носете в чаша и го пийте по пътя. Когато сте с приятели сядайте около непушачи, така ще знаете, че им пречите с дима и ще се ограничавате.

 

В малките отрязъци от време. Отивате на среща, но имате 5 минути, докато дойдат останалите и вие палите цигара. Имате междучасие и отново излизате, за да запалите цигара. Чакате превозно средство на спирката и пак палите цигара. Това са вредни навици. Опитайте се да правите нещо друго. Носете си книга или вестник, проверявайте си пощата на смартфона или правете нещо, което да ви отвлече вниманието от пушенето.

 

С други хора, които пушат. Ако общувате с повече пушачи, пушите повече. Това е така, въпреки че го правите несъзнателно. Когато сте заобиколени от повече пушачи, е трудно да не пушите, дори да нямате цигари, те ще ви предложат. Опитайте се да се въздържате и да сядате на места, на които пушенето е забранено.

 

На купон. Когато човек е на купон, не се контролира. Особено ако пиете алкохол, може да решите да си пушите, защото не може да издържите без цигари. Ако сте решили да отказвате цигарите, поне в началото спрете и алкохола. Иначе рискувате отново да започнете да пушите и усилията ви да отидат на вятъра.

 

Виждайки кутия с цигари. Ако сте много заети и забравите за пушенето, защото сте се концентрирали върху нещо, видите ли кутия с цигари, ще ви се прииска да пушите. Най-добре не оставяйте цигарите на масата или на видимо място а ги слагайте в чантата или джоба си.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
papugai
преди 6 години
0
4
!
Отговори
Кафе и алкохол ме карат да пушат, но няма да спра да пия
Страница 1 от 1