.

Теди Кацарова подкрепя "София Прайд" 2014

Теди Кацарова подкрепя
Снимка: Facebook

„София Прайд” е най-голямото ежегодно събитие в България, което е посветено на човешките права и равенството на гражданите.

 

Певицата Теди Кацарова ще открие концерта по случай „София Прайд” 2014, който ще се проведе на 21 юни /събота/ пред Паметника на съветската армия. Оттам ще тръгне и шествието в подкрепа на равенството и човешкото достойнство на всички хора, независимо от тяхната сексуална ориентация и полова идентичност.

 

 

Теди Кацарова подкрепя „София Прайд”2014, защото смята, че всеки човек трябва да бъде свободен в изразяването на любовта си. Човешкият живот е прекалено кратък, за да трябва мъжете и жените да се крият от околните, защото имат различна сексуална ориентация. Не е редно да бъдеш в принудителна връзка или в брак без чувства, защото те е срам да се разкриеш, твърди певицата.

 

Идеята на Прайда е да повиши видимостта на ЛГБГ общността, да поддържа обществения дебат за приемането ѝ и да покаже на хилядите нехеторесксуални българи, че не са сами. Тази година фокусът е насочен към липсата на каквито и да е отговорни политики от страна на партиите и институциите в България по отношение на гейовете, трансполовите и интерсексуалните хора.

 

Вчера, 17 май, бе Международния ден срещу хомофобия и транфобия. През 1990 година на тази дата четиредесет и третата Генерална асамблея на Световната здравна организация обяви решението си да премахне хомосексуалността от Международната класификация на болестите. Празникът се отбелязва в над 120 държави в цял свят.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...