.

Няколко причини да спиш напълно гол

Няколко причини да спиш напълно гол
Снимка: Dreamstime

Колко често ти се случва да спиш без дрехи? Зимата не е най-подходящият сезон за това, но ако у вас е топло, не ти пречи да го практикуваш целогодишно. Може би не знаеш, но спането без дрехи е полезно за здравето и е хубаво да го правиш, както когато си сам, така и когато спиш с половинката си. Виж няколко причини, които ще те накарат да се замислиш върху предложението ни:

 

Спането без дрехи ни прави по-здрави – когато спиш гол освобождаваш хормона на растежа мелатонин, който подпомага поддържането на костната плътност, здравината на тъканите и изгражда мускулната маса. Също така понижава риска от диабет, намалява опасността от сърдечно-съдови заболявания, укрепва имунитета и стимулира метаболизма.

 

 

Сънят е по-качествен и евтин – нищо не ти стяга и не ти пречи, което ти дава възможност да спиш спокойно. Също така пестиш пари от купуването на нови нощници и пижами и не се притесняваш с какво си облечен, когато отиваш на гости на гаджето.

 

Самочувствието ти се повишава – когато човек спи гол, той започва да свиква повече с тялото си и да се чувства комфортно в кожата си. Не се притеснява от излишните килограми, целулита, малките гърди и т.н. А ако нещо не харесва в себе си, той се старае да го промени, ако има тази възможност, като промени режима си на хранене и започне да спортува по-често.

 

Води до подмладяване – ако искаш да изглеждаш добре дълго време, не бива да ти е прекалено топло. Поддържането на температура на въздуха около 20 градуса дава възможност на борещите си с процесите на стареене хормони да функционират правилно. Често човек се събужда изпотен, защото си е взел прекалено дебела пижама, а в стаята е топло.

 

Намалява се риска от гъбични инфекции – когато спиш гол, ти даваш възможност на гениталиите си да на свобода и кожата да диша спокойно. Не забравяй, че гъбичките обожават топла и влажна среда, която може да им създадеш с прилепнало бельо и дебела пижама.

 

Хапва ти се по-малко – сънят без дрехи намалява нивата на кортизол. Телата ни се охлаждат нощно време, което води до намаляване на нивата. Когато човек не спи достатъчно или се буди често, защото му е топло, сутрин има високи нива на кортизол, което води до увеличаване на апетита и възможност от преяждане.

 

Имаш по-добри взаимоотношения с околните – контактът кожа до кожа води до отделянето на окситоцин, който намалява стреса, понижава кръвното налягане и успокоява съзнанието. Това те прави спокоен и щастлив човек, който с удоволствие общува с околните.

 

Връзката ти с гаджето става по-здрава – допирът на тялото ни до това на половинката води до стимулиране на желанието на секс и укрепва връзката. Наистина е много приятно да усетиш голото тяло на партньора си, без значение дали ще правите секс или само ще се гушкате.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...