.

Нещата, които не бива да съхраняваш в хладилника

Нещата, които не бива да съхраняваш в хладилника
Снимка: thinkstockphotos.com

Хладилникът е много удобно място за съхранение на хранителни продукти и на някои лекарства, но има неща, които няма нужда да бъдат там, защото запазват хранителните и вкусовите си качества и извън него.

 

Лук


 

Съхранявайте го в плик, който има дупки, за да може да диша. Дръж го далеч от продукти, които могат да го навлажнят и да предизвикат гниете, като картофите.

 

Чесън


 

И тук съхраняването на стайна температура е напълно достатъчно, за да се запазят хранителните и вкусовите качества за цели два месеца. Ако ще го прибирате в пликче, нека има дупки, за да може да влиза свеж въздух.

 

Картофи


 

Ако седят в хладилника, те губят вкусовите си качества. Затова е по-добре да ги съхраняваш в хартиена торбичка на стайна температура. Избягвай найлоновите, защото това ще ги навлажни и ще започнат да гният.

 

Домати 

 

 

Ако смяташ, че няма да издържат извън хладилника, постави ги в него, но извън плик и в чиния. Ако са зелени и искаш да узреят по-бързо, постави ги в хартиен плик.

 

Тиква


 

Няма нужда от хладилник, защото повечето сортове тиква издържат на стайна температура повече от месец, като запазят всичките си вкусови качества.

 

Хляб


 

По-добре се научи да купуваш по малко количество хляб, но често, вместо да ядеш изсъхнал и втвърден хляб от хладилника. Дори да го завъртиш в микровълновата печка, няма да успееш да го докараш до прилично състояние. Затова го дръж в хартиен плик при стайна температура.

 

Кафе


 

За да бъде кафето максимално дълго време ароматно, то трябва да се държи извън хладилника. Нищо няма да му стане, ако се съхранява при стайна температура.

 

Чили сос 

 

 

Всички сосове могат да се съхраняват спокойно извън хладилника, като ще издържат повече от 3 години, без да променят своите вкусови качества.

 

Лак за нокти


 

Няма да направиш живота на лаковете си по-дълъг, ако ги съхраняваш в хладилника. Стайната температура е идеална за тях, особено ако искаш да бъдат в добро течно състояние, а да не се сгъстят, както би станало, ако ги държиш в хладилника.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
malinkovsky
преди 9 години
0
0
!
Отговори
Ако хлябът не е от най-качествените по-добре да е в хладилника,сумати пъти съм си купувал хляб и като не го прибирах в хладилника мухлясваше. Защото повечето хлябове ги пакетират още топли и кондензират.
Страница 1 от 1