.

Солариумите - само за пълнолетни

Солариумите - само за пълнолетни
Снимка: freedigitalphotos.net

Всички сме чували за вредите, които носят солариумите. Колкото и да са модерни в последните години, все по-често се говори за меланом (рак на кожата) и други сериозни вреди, които солариумът причинява. Ето защо Франция предприе рестриктивни мерки. Забранява се използването на солариум за лица под 18 години. Те няма да имат право да посещават солариумите. Това е част от нов закон, който вече е приет. Освен това законът забранява рекламирането на солариумите.

 

Причините за ограниченията са ясни – солариумите са вредни, могат да причинят сериозни здравословни проблеми, а хората не са достатъчно информирани. Така се обосновава Марисол Турен, френският здравен министър.

 

Законът за здравето ще изисква и служителите, които работят в соларните студиа, да преминат специално обучение. То ще ги информира подробно какви са действителните рискове за здравето.

 

Наскоро и в Австралия беше въведена подобна забрана, а според властите, случаите на рак на кожата се увеличават драстично. Според статистика, в Австралия има много висок ръст на заболеваемост от рак на кожата, именно при по-младите хора.

 

Медиците отдавна предупреждават, че слънчевите лъчи и солариумите са изключително вредни и крият реален риск за здравето на човека. Задължително е използването на слънцезащитни продукти и то не само на плажа.

 

Солариумите са най-вредни за хората, които имат много бяла кожа, както и хората с лунички, червеникави коси или много бенки. Хората с кожни проблеми също трябва да избягват солариумите и излагането на слънце.

 

Не бива да забравяме и за другата коварна болест, която се среща все по-често сред младите момичета – тенорексията. Някои хора не са чували за нея, но тя става все по-разпространена. Това е психично разстройство, невроза, която се характеризира с пристрастяване към тена. Дори известни личности страдат от тенорексия, а именно Виктория Бекъм, Линдзи Лоън и Дженифър Лопес.

 

Експерти твърдят, че тенорексията е зависимост и е сравнима с тези към цигарите или алкохола. Все пак ако решиш да посетиш соларно студио, прави го с мярка. Не бива да ходиш на солариум с грим, нито с парфюм, за да не си причиниш алергия или пигментни петна. Винаги използвай слънцезащитен продукт с висок фактор.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...