.

Как да освежиш гардероба си за новия сезон

Как да освежиш гардероба си за новия сезон
Снимка: freedigitalphotos.net

С идването на пролетта е време за подмяна на зимните дрехи с по-леки и ефирни материи. Дебелите пуловери трябва да бъдат скрити в шкафа чак до есента. Сега е времето на късите панталонки, тънките якета и нежните материи. Обновяването на гардероба би било лесна и приятна задача, ако разполагаме с прилично голяма сума. Тогава ни е нужен само ден шопинг и ще сме щастливи с новите си модни попадения. Интересно е как да се справим с тази задача, когато не разполагаме с много пари?

 

Добре забравеното старо. Всеки човек има дрехи, които просто са му омръзнали. Те са здрави, не са неудобни, но понякога са демоде, а друг път, просто не ги носим без причина. Потърси за такива дрехи и със сигурност ще намериш поне няколко блузки и чифт дънки. Можеш да ги освежиш с дребна поправка или декорация. Може да се окаже, че модата се е върнала и тези дрехи пак са актуални.

 

Комбинации. Има какви ли не модни хрумвания, които често се оказват сполучливи. Можеш да експериментираш, защото сезонът позволява. Намери някоя стара чанта в ексцентричен цвят и я носи с удоволствие. Потърси в гардероба на майка си дали няма някое останало съкровище от нейната младост.

 

 

Внимавай с магазините за дрехи втора ръка. В тези магазини има голям избор, но някои дрехи определено не стават. Имат видими дефекти като петна или скъсано, а и модата им отдавна е отминала. Помисли си преди да купиш нещо, само защото е евтино. Рискуваш да се сдобиеш с още стари дрехи, които не носиш. Освен това тези дрехи се обработват със специални химикали, които могат да причинят кожни проблеми. Рискът не е за подценяване.

 

Шалове и бижута. Шаловете не са само зимен аксесоар. През пролетта има и прохладни дни и едно тънко шалче може да те предпази от вятъра навън. Освен това е чудесен аксесоар, който ще освежи скучното ти черно яке. Потърси и стари бижута. Вероятно майка ти може да има стари обеци или гривни, които са актуални сега.

 

Време е да разнообразиш старите тениски. Сигурно имаш куп блузки, които са ти омръзнали, но са здрави. Избери няколко и опитай да ги освежиш. Може да отрежеш подгъва, да направиш ресни, да ги боядисаш в друг цвят или да нарисуваш нещо със специален спрей. Има хиляди начини да направиш една скучна блуза, като чисто нова дизайнерска дреха.

 

Размени дреха с приятелка. Приятелката ти прави пролетно почистване и е събрала много дрехи, които не носи вече. Време е да си размените това, което другата е харесала. Дори да не успеете да направите голяма размяна, ще си прекарате цял ден по женски, докато пробвате дрехи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...