.

Как да бъдеш по-мъжествен, но без да си агресивен [част първа]

Как да бъдеш по-мъжествен, но без да си агресивен [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Всяко момче иска да изглежда мъжествено и да бъде възприемано като силно и смело. Когато си тийнейджър, това важи с особена сила. Искаш да си голям, пораснал, да имаш красиво тяло и да привличаш момичетата. Но проблемът е, че момчетата бъркат мъжеството с грубостта и агресията. Всъщност те нямат нищо общо. Не е нужно да си агресивен, невъзпитан или груб, за да си по-мъжествен.

 

Глас. На първо място трябва да се научиш да контролираш гласа си. Колкото и да ти звучи странно, гласът много добре издава какво чувстваш. Когато се ядосаш или изплашиш, гласът ти може да стане писклив и тънък, което изобщо не е мъжествено. Затова трябва да се научиш да се контролираш по-добре. Не говори бързо, нито издавай нервност.

 

 

Жестовете. Езикът на тялото е едно от нещата, които може да говори за теб, дори когато ти си мълчиш. Време е да престанеш да си гризеш ноктите, да държиш постоянно нещо в ръцете си – например ключове или кутия цигари. Това са навици, които издават тревожност и неспокойство. Проблемът е, че един мъж трябва да е уверен, за да изглежда мъжествен, иначе околните го мислят за слаб.

 

Ти водиш. Не забравяй, че мъжете трябва да бъдат лидери. Ти трябва да поканиш момичето, което харесваш и да излезете на среща. Ти трябва да решиш къде ще я заведеш, тя ще го очаква. Ти трябва да я изпратиш и да се постараеш да си прекара добре, когато сте заедно.

 

Да реагираш адекватно в рискови ситуации. Съвсем нормално е една жена да се изплаши, ако ѝ откраднат чантата, загуби си телефона или станете свидетели на тежък пътен инцидент. Във всяка една ситуация ти трябва да реагираш адекватно, на първо място да я успокоиш и защитиш, така тя ще се чувства сигурна в ръцете ти. На второ място ти трябва да запазиш адекватност и да си с пълно самообладание.

 

Да имаш мнение. За съжаление хората в днешно време сякаш нямат мнение. Те менят разбиранията си всеки ден, а това е грозно, погледнато отстрани. Важно е да имаш мнение, което да не сменяш през няколко минути. Освен това е добре да защитаваш позицията си, когато спориш. Ако нямаш аргументи, значи нещо куца. Помисли си защо си на това мнение и как ще го отстоиш. 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...