.

Любопитни факти за смеха

Любопитни факти за смеха
Снимка: iStock

Един живот може да се нарече пълноценен само ако е изпълнен с щастие и смях. За да започне денят ти наистина хубаво, трябва да започне със смях. Виж няколко интересни факта за смеха, които ще те накарат да се усмихнеш:

 

Как най-лесно човек може да се разсмее? Доказано е, че това става, когато наблюдава хора, които се опитват да не се смеят, но в един момент избухват в смях. Това предизвиква най-масовата епидемия от смях в Танганайка през 1962 година заради която е затворено цяло училище.

 

Хората се смеят 30 пъти по-често, когато се намират в голяма компания.

 

 

Изследвания доказват, че двойките, които се смеят заедно, имат по-дълги и щастливи връзки. Така че от време на време ходи с гаджето на места, където може да се забавлявате – театър, кино, цирк и т.н.

 

Представителките на нежния пол се смеят с 25% повече и по-често от мъжете, нищо че господата обикновено имат по-добро чувство за хумор.

 

Доказано е, че редовният смях повишава имунитета, подобрява съня и засилва паметта и концентрацията. Така че се смей всеки път, когато имаш възможност.

 

Звукът на смеха се регистрира от човешкия мозък, който изпраща импулси към лицевите мускули и предизвиква спонтанна усмивка, която обикновено прераства в смях. Поради тази причина колкото повече слушаме и гледаме хора, които се смеят, толкова по-голям е шансът и ние да се разсмеем. Това е и основната причина голяма част от комедийните сериали да са озвучени със смях на публиката.

 

70% от представителките на нежния пол имат изискване мъжът да може да ги разсмива с лекота и да е винаги усмихнат. Мъжете знаят това и затова 65% от тях при всяка удобна възможност споменават или демонстрират чувството си за хумор.

 

Не само хората имат възможността да се смеят. Има животни, които също го правят. Плъховете, например, се смеят, като се гъделичкат помежду си.

 

Учените са установили, че хората се смеят повече на случайни реплики или действия, отколкото на предварително измислени шеги.

 

Колкото повече се смееш, толкова повече може да хапваш. Разбира се, това е в кръга на шегата, защото въпреки че смехът гори калории, няма как да го замениш с редовните фитнес тренировки.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Emobunny
преди 8 години
0
0
!
Отговори
Яко :D
Страница 1 от 1