.

Подходящи зимни спортове според зодиакалния ви знак [част втора]

Подходящи зимни спортове според зодиакалния ви знак [част втора]
Снимка: iStock

Докато през зимата някои хора предпочитат да си стоят на топло вкъщи, други прекарват свободното си време навън, спортувайки. Виж кои са подходящите за теб зимни спортове според зодията:


Лъв

 

Лъвовете харесват занимания, свързани с активно движение и възможност да се забавляват. Освен това трябва да има достатъчно зрители, а Лъвът-спортист да е сигурен в победата си. Сърдечно-съдовата система е слабо място при Лъвовете и спортовете, към които те се ориентират трябва да подпомагат укрепването й. Лъвовете имат влечение скоростните и силови видове спортове. През зимата ще им хареса да се занимават със скелетон или спускане с шейна, където могат да съчетаят полезното с приятното или забавление със състезание.

 

 

Дева

 

Девите са особено старателни в грижата за фигурата и добрия си външен вид. Освен това са безкрайно акуратни, изпълнителни, но и... гнусливи. По тази причина нито един представител на този знак не би се занимавал с моржуване, например. За тях са подходящи спортове, изискващи концентрация и постоянство, където всяко движение трябва да се изпълни с часовникарска прецизност. Ако са в отбор, то обикновено на Девите се присъжда капитанския пост и те са „дясната ръка“ на треньора, защото са безкрайно рационални и старателни, а в критични ситуации мислят светкавично. За Девите е важно да получават подкрепа както от съотборниците, така и от публиката. Със сигурност биха постигнали олимпийски висоти във всички варианти на фигурното пързаляне.

 

 

Везни

 

Везните са символ на баланс и равновесие. Родените в този знак не обичат да се „изтощават“ с непосилни физически натоварвания. Но пък им е много важно да привлекат вниманието на противоположния пол и по този повод обикновено се ориентират към популярни спортове. От здравословна гледна точка за Везните са подходящи спортове, които се практикуват на открито. Силата на Везните е в спортове, където се изисква умението да балансират собственото си тяло в пространството и които биха подпомогнали укрепването на ставите им. От зимните спортове такива са фигурно пързаляне за танцови и спортни двойки, кънки-бягане, ски-акробатика, ски-скокове.

 

 

Скорпион

 

Скорпионите са една истинска сплав от огромна енергия и неизчерпаема упоритост натъпкана в човешко тяло. Те практически могат да се занимават с всякакъв спорт стига да им е интересно и да има тръпка. Те са нетърпеливи, емоционални, любители на бързия успех и на конфликта. Трябва им предизвикателство, което да ги държи във форма, да създава силни усещания, да е свързано с много движение и да повишава адреналина. От зимните спортове източник на подобни емоции са шорттрекът, сноубордът, сноу кайтът, където или ще си счупиш главата или ще пиеш шампанско от световната купа.

 

 

Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...