.

Кой как общува (разговаря) според зодиакалния си знак [част втора]

Кой как общува (разговаря) според зодиакалния си знак [част втора]
Снимка: iStock

Ежедневието ни е динамично и се налага бързо да се ориентираме в обстановката. Налага се също така да общуваме с много хора, различни, обаче не знам дали сте забелязали, че има събеседници, с които изобщо не можете да се разберете.

 

Защо е така?

 

Ами защото всеки един от 12-те зодиакални знака си има собствена характеристика на общуване и на всичкото отгоре някои от тях са антиподи - напълно несъвместими помежду си или най-малкото комуникацията им е доста трудна.

 

Лъв

 

Лъвовете по природа излъчват достолепие и благородство, които са характерни и за речта им. Изразяват се изискано, не употребяват груб жаргон, диалектни изрази, обидни подмятания. Увлекателни разказвачи са. Дори незначителна случка може да бъде описана живописно, с чувство за хумор, да направи впечатление, да спечели слушателя. Което е подсъзнателния стремеж на всеки Лъв – да привлече вниманието бързо и трайно. Освен това, не се заблуждавайте. Лъвовете може да са благородни, но това съвсем не значи, че са безобидни и отстъпчиви. Целта им е да доминират и ще го постигнат, ако трябва, залагайки на иронията. Пълната им противоположност са Водолеите. Представителите и на двата знака са еднакво оригинални, самобитни, със специфичен речови израз и инстинктивно си съперничат. Могат да общуват помежду си само, ако преследват една и съща цел в екип, т.е. да не са конкуренти.

 

Дева

 

Девите разговарят като „по учебник“. Не употребяват жаргон, нито паразитни изрази, изразяват се с къси, ясни изречения и понятни думи. Ако разказват емоционална случка може да се увлекат в детайли, да опишат наблюденията си с поразителна точност, да преувеличат психическото въздействие, но никога не се отклоняват от основната идея. А основната идея е да са полезни. Анализират фактите колкото е възможно по-дълбоко и по-пространно, като всъщност го правят заради себе си, а не заради събеседника. Е, покрай фактите може да пуснат и някоя друга клюка, но това си е съвсем в реда на нещата. Техен антипод са Рибите. Разговорите между тези два знака вървят трудно, защото Рибите залагат на интуиция и интонация, а Девите – на логика и факти. Конфликтни обикновено са личните разговори, защото на професионална тема и двата знака са достатъчно отговорни.

 

Везни

 

Те са приятни събеседници, бързо се „вкарват“ във всякаква ситуация, умеят да следват тона и настроението на разговора. Стремежът им към прекалена изисканост на речта понякога е дразнещ и прилича на правземка, но като цяло общуването с тях е лесно. Не са капризни, не се стремят да натрапят мнението си. Избягват ожесточените спорове и много често успяват да помирят враждуващите страни без самите те да са заели категорична позиция. Ако не са подготвени по темата на разговор са наистина едни от най-добрите слушатели.

 

Скорпион

 

Скорпионите не разговарят, те „разчепкват“. Тяхната цел е да стигнат до „тъмната страна на Луната“, да видят всеки факт, всяка случка от колкото е възможно повече гледни точки. Изразяват се мъгливо, половинчато, метафорично и понякога остават неразбрани. Събеседникът им придобива впечатлението, че нещо крият или че самите те не са на ясно какво точно искат. Това е елемент от Скорпионската загадъчност, благодарение на която те са толкова привлекателни и неустоими. Провокират у околните желание за близост и така ги омайват, че буквално ги приковават към себе си. 


Първата част от статията четете тук:


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...