.

Подходящите талисмани според зодията [част трета]

Подходящите талисмани според зодията [част трета]
Снимка: iStock

Талисманът или амулетът, както още се нарича, е предмет, който е предназначен да отблъсне вредните влияния, да ни предпази от зли сили, да ни закриля (нас и дома ни), да стабилизира енергетиката, здравето и позициите ни. Носи ни късмет, помага ни в трудности. Върху изборът на талисман оказват влияние много фактори, включително и зодиакалният знак. Голямо значение имат също така асцендентът, възрастта, географското положение, където живеем. Така че, когато си избирате талисман, комбинирайте възможностите, за да получите желания ефект.

 

Стрелец

 

Огнените Стрелци, чиято управляваща планета е Юпитер са стремителни, решителни, енергични. Подходящите талисмани са с формата на кон (конска глава), подкова, Кентавър, птицата Феникс. Та нали точно Стрелците са в състояние да започнат нещо от нищото и да постигнат удивителни резултати!

 

Талисманите им трябва да са в контрастни цветове в нюансите на синьото или червеното, изработени от аметист, халцедон, тюркоаз, сапфир, топаз, хризолит, комбинация между жречески символи, скандинавски и келтски мотиви.

 

Стрелците могат да си позволят да носят масивни филигранни брошки, едри обици-халки, висулки и верижки с вплетени сложни фигури. Дамите-Стрелци могат да се „украсят“ с колани, изработени от кожа и медни халки с нанизани на тях дребни нешлифовани камъни.

 

Талисман-пазител на дома за Стрелците е декоративен нож или меч, в чиято дръжка е инкрустиран яспис и изрисувана в червен цвят руната на победата, представляваща стрела, обърната с върха нагоре.

 

Козирог

 

По отношение на талисманите Козирозите залагат на предимно качеството, а не на количеството. И няма как да не е така, та нали управляващата им планета е Сатурн!

 

За дисциплинираните и праволинейни Козирози идеалният талисман е изработен от бяло злато, инкрустирано с черни на цвят камъни. Предпочитаната фигура е костенурка.

 

Но и при Козирозите не липсва разнообразие от подходящи талисмани. Може да носят амулети, изобразяващи животни-рептилии – жаба, крокодил, гущер. Митологичното същество, олицетворяващо Козирог е с двойнствено тяло – предната част е планински козел, а задната е рибя опашка.

 

А за талисмани-пазители на дома подхождат старинни вещи: украшения от камък, стари печати, медали, медальони, монети, порцеланови сувенири и статуетки, оцветени в тъмни тонове – черно, гранитово сиво и само загатнато бледо-жълто. Стар часовник (дори и неработещ) в дома на всеки Козирог има магическа сила, защото свързва времето със Земното и Сатурнианското. Особено, когато стрелки се намират върху числата 3, 5, 7 и 8.

 

Камъните, инкрустирани в талисманите на Козирога трябва да са кратни на 8. За Козирозите бъдещето и миналото са неразривно свързани. Талисманът, носител на късмет в техния дом е двуликият Янус, който с едната си половина е обърнат към бъдещето, а с другата – към миналото. Той им помага да осъзнаят грешките от миналото и да ги избегнат в бъдеще.

 

Водолей

 

Водолеят е с управляваща планета Уран. Обичайната форма на техните талисмани е остроъгълна или зигзагообразна. Елементите в талисмана трябва да се повтарят 2, 4, 8, 9, 11 или 13 пъти. Късмет им носят различни фигури – криле и птици, теменужка, нарцис.

 

Символът на Водолея обикновено са две успоредни вълни` - едната от „жива“, другата от „мъртва“ вода. Талисманите, които стабилизират енергийното ниво на Водолея са свързани или символизират течности – малка амфора-висулка на верижка, ключодържател, халка на колана или пък запечатано шишенце, в което има розово масло (масло от чаено дърво) у дома или в автомобила, създават усещане за стабилност и добро самочувствие.

 

Талисманите на Водолея трябва да са в бледо-виолетов, синьо-зелен цвят или ултра-марин, изработени от сапфир, циркон, аметист, аквамарин, лазурит, в които са втъкнати малки оловни топчета или нишки. За мъжете-Водолеи е добре да носят пръстен от бяло злато с виолетов аметист, върху който е инкрустирана голяма буква Ж – тя наподобява китайския йероглиф за думата „дърво“.

 

Риби

 

Управляващата планета на Рибите е Нептун. Талисманите, подходящи за последният зодиакален знак трябва да са окръглени, с изчистена линия. За тях гемите са много по-подходящи от гравюрите. Гема с вензел, рамкиран с фини възли е подходяща за мъжете-Риби. За момичетата-Риби е най-добре да носят на глезена си верижка, на която е закачена малка златна рибка или жезълът на Нептун.

 

Талисманите на Рибите трябва да са изработени от розови перли, лилав аметист, изобщо, цветовете трябва да варират от млечно розово до бледо виолетово. Елементите да се повтарят 6, 7, 11 пъти или да са кратни на 7.

 

Изображението на риба върху талисмана не просто носи късмет, а според китайската митология привлича богатство и изобилие. Единствено за Рибите е препоръчително да носят като талисман всякакъв музикален инструмент или да имат такъв в жилището си.

 

При Рибите връзката между талисмана и фен-шуй е неразривна, така че те могат да използват изображения като Ин-Ян, рогът на изобилието, китайската монета на щастието, която е кръгла с квадратен отвор в средата, талисманът „сърдечни възли“, която представлява усукан филигран във формата на сърце, както в качеството на лично украшение, така и за пространствена декорация.

 

Първата и втората част от статията четете тук и тук:

 

Тийнейджърският хороскоп е изготвен от Петя Георгиева  


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
cool girl
преди 8 години
0
1
!
Отговори
готино
Страница 1 от 1