.

Съвети за кандидат-студенти

Съвети за кандидат-студенти
Снимка: freedigitalphotos.net

Кандидатстудентските изпити наближават и вече всеки абитуриент сериозно се стяга за кандидатстването. Вече е време за преговор, с който да се утвърдят знанията и да се щрихират най-трудните неща, които при които кандидатстващият се затруднява. Избирането на университет и специалност е доста трудно и отговорно решение, затова сме ти подготвили няколко съвета, които да са ти от помощ.

 

Не се отказвай от изпита. В последния момент те хваща предизпитна треска и вече си мислиш как нищо не знаеш. Представяш си как виждаш двойката и как не те приемат в желаната от теб специалност. Всъщност няма да те приемат, ако не се явиш, това е сигурно. Но ако се пробваш и изкараш някаква оценка, различна от 2, тогава имаш реален шанс да се класираш и да учиш това, което искаш.

 

 

Не се влияй от слухове. За съжаление, точно преди най-важните изпити, се пускат слухове. Говори се, че ще се падне даден въпрос или тема, така решаваш, че ти наистина не я знаеш добре или пък си уверен, че тази тема ти е любимата. Но след ден отиваш на изпита и се оказва, че това са били само слухове и нищо такова не се случва реално, изпитът е на съвсем други теми.

 

 

Не слушай чуждото мнение. В университетите има много специалности, които са категоризирани от хората като „неуспешни“, „глупави“ или „безсмислени“. Това е нормално, всеки човек има различни интереси. Но не бива да приемаш чуждата оценка присърце. Винаги мисли ти какво искаш да правиш след време и с какво искаш да се занимаваш сега. Университетът е важен, но не мисли, че като завършиш дадена специалност, е задължително да се развиваш в това направление. Добре е да помислиш каква реализация ще имаш, но на първо място слушай сърцето си и учи това, което искаш.

 

Кандидатствай на няколко места. В университетите не се влиза толкова трудно, но винаги е добре да се подсигуриш. Добра идея е да кандидатстваш в няколко университета, за да избереш накрая къде да се запишеш и кой университет ще ти предложи най-подходящата програма.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...