.

Създателят на teenproblem.net пусна книга на пазара

Създателят на teenproblem.net пусна книга на пазара
Снимка: изд. Изток-Запад

Интернет е необятна среда, в която има място за всеки – за неговите идеи, желания и мечти. Колкото и да са смели целите, мрежата ни дава реална възможност да ги достигнем, стига да сме достатъчно конкурентноспособни. Как да постигнем това, да започнем собствен бизнес в интернет и да се справим успешно с многомилионната конкуренция в Мрежата ни обяснява подробно Александър Ненов в своята книга „На 1 клик разстояние”.

 

Бизнесът в интернет става все по-разпространен в наши дни и това не се дължи единствено на бума на информационните технологии от края на миналия и началото на този век, нито на липсата на време от страна на потребителите, които отдавна поръчват онлайн всевъзможни стоки и услуги – от чорапи до френски маникюр. Въпреки че интернет ни дава достъп до милиони потребители в България и чужбина, възможността да имаме неограничен брой посетители конкретно в нашия сайт е само теоретична, тъй като е необходима голяма инвестиция в реклама и позициониране на сайта на ключови места в търсещите машини.

 

Митове като този, че интернет е бъдещето, че той дава възможност на обикновените хора да станат милионери за кратко време или че разходите ни за наем на складове и търговски площи намаляват до минимум или изцяло отпадат, само ни объркват допълнително и замъгляват съзнанието ни за това, което наистина представлява дигиталният бизнес. „Ветеранът” в мрежата, човекът, който стои зад оформлението на редица добре познати сайтове – Александър Ненов, се наема с нелеката задача да отговори на многобройните въпроси, които му задават близки и приятели, познати и непознати, специалисти и начинаещи относно интернет като среда за бизнес.

 

В своята книга „На 1 клик разстояние” Ненов защитава тезата, че в интернет има място за всеки. За разлика от вестниците, списанията, телевизията и радиото, при които търговската площ и ефирното време са ограничени ресурси, интернет ни дава свободата да минем отвъд – без ограничения в търговската и рекламната площ, работното време или бизнес моделите. Мястото в мрежата не е ограничено и там няма привилегии – ако си добър, успяваш, ако си посредствен – губиш.

 

Може би най-ценната характеристика на интернет като среда за развиване на бизнес е възможността, която той дава на хората с мечти, желания и силна мотивация да ги осъществят, инвестирайки скромни суми от 100-200 лв., да се конкурират, а понякога и да задминат корпорации и марки, инвестирали милиони в своите проекти. Предизвикателството да се прави бизнес в интернет се отдава само на най-кадърните; това е своеобразна война, която се печели с от най-ловките и най-креативните.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
alex
преди 8 години
0
3
!
Отговори
Повече информация има на адрес www.alexnenov.com
Nakadah
преди 8 години
3
2
!
Отговори
Не ми се чете още 1 статия на ралица. Нека някой да напише за какво ще е книгата
Страница 1 от 1