.

Прекратиха шестия филм от поредицата "Заразно зло"

Прекратиха шестия филм от поредицата
Снимка: outnow.ch

„Заразно зло“ е една от най-любимите научнофантастични поредици. Филмите от нея са с елементи на ужас, което допълнително усилва интереса към продукцията. Интересна подробност е, че лентите се явяват адаптация на едноименната игра "Заразно зло" създадена от Капком. До момента има излязли цели 5 филма, които успяха не само да пленят зрителите, но и да дадат невероятна популярност на актрисата, изпълняваща главната роля — Мила Йовович.

 

 

Само преди няколко месеца от студиото Screen Gems зарадваха хиляди фенове, давайки поредната доза подробности около новия шести филм. Този път ни бе споделено името на разработваната от две години шеста част от поредицата “Заразно зло", което ще бъде “Заразно зло: Последната глава” (“Resident Evil: The Final Chapter”).

 

Може би е по-правилно да кажем щеше да бъде, тъй като въпреки потвърждението на Мила Йовович, че ще се завърне в главната роля на Алис и изявлението на сценарист — режисьора Пол У.С. Андерсън, че това ще бъде последната част от франчайза, се оказва, че работа по филма е прекратена.

 

Главната причина за спирането на снимките всъщност е актрисата Мила Йовович. Това стана ясно от самата нея, заявявайки в социалната мрежа фейсбук, че бременността й всъщност е довела до временно прекратяване на последния филм от поредицата "Заразно зло".

 

Сценарият на лентата е напълно завършен и по думите на Йовович старта на снимачния процес ще бъде даден през лятото на 2015-та година. Екипът ще работи в щата Калифорния и Южна Африка, а самия филм (подобно на предишните две части от франчайза) ще бъде заснет с триизмерни камери, за да може да прибере по-високи приходи от 3D билети.

 

Изненадващото отлагане на снимките, логично ще доведе и до отлагане на премиерата. По неофициална информация на запознати, едва през лятото на 2016 ще видим дългоочаквания край на любимата за мнозина филмова поредица. За направата й Screen Gems са отделили бюджет от около 70 милиона долара.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...