.

"Човекът, който не беше убиец" - книга, която ще те грабне и разтърси

Снимка: изд. Ера

Дори и най-тъмните тайни няма да останат потулени завинаги. Защото най-дълбоките ни страхове ще ги изкарат на светло…

 

Младежът Рогер Ериксон от провинциалното градче Вестерос изчезва безследно. След няколко дни бездействие, местната полиция решава да организира претърсване, което приключва със стряскащо откритие – тялото на Рогер е намерено в горското тресавище.

 

Случаят е поет от Националния отдел за разследвания на убийства начело с Торкел Хьоглунд. Но в града той изненадващо среща стар познат…

 

Себастиан Бергман. Брилянтен криминален психолог, топ експерт по серийни убийци. Всеизвестен женкар. Арогантен и силно недолюбван от колегите си. Бергман е в града, за да се разпореди с имуществото на майка си след смъртта й. Той се е оттеглил от полицията след трагичната загуба на семейството си. Но сега Себастиан отчаяно търси достъп до полицейските досиета поради лични мотиви и се съгласява да помогне на разследването. Екипът не е особено ентусиазиран. Ала доказаният професионалист Бергман е незаменим. Защото в малкия град има не една покварена душа…

 

„Човекът, който не беше убиец” е първият роман със Себастиан Бергман в главната роля. Необичайно динамичен, богат на плътни колоритни образи и със силни социални послания, „Човекът, който не беше убиец” разчупва клишетата в жанра, постига внушителен международен успех и е преведен на двайсет езика. А авторите заемат достойно място в лигата на Ю Несбьо и Стиг Ларшон. Юрт и Русенфелт са сценаристи на хитовия минисериал „Себастиан Бергман” (адаптация по първите романи от поредицата) , както и на популярния вече в България сериал „Мостът”.

 

За авторите:

 

Микаел Юрт винаги е обичал книгите и филмите. Днес той е един от най-талантливите скандинавски сценаристи и продуценти, един от основателите на успешната продуцентска компания Tre Vänner. Юрт обича да експериментира и е пробвал перото си във всякакви жанрове: от комедия и драма до хорър и трилър.

 

Ханс Русенфелт е работил като дресьор на тюлени, по-специално морски лъвове, шофьор, учител и актьор. През 1992 г. започва да пише за телевизията. Сценарист е на 20 сериала и е работил като радио и телевизионен водещ. Обожава да пише, да играе на видеоигри и да прекарва достатъчно време със съпругата и трите си деца.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...