.

Филми, които ще те направят параноик

Филми, които ще те направят параноик
Снимка: freedigitalphotos.net

Paranormal Activity (2007). Сюжетите с духове са стара и изтъркана тема. Когато обаче филмът е заснет от първо лице и е пресъздаден като домашна кино лента, на млада двойка – току-що нанесла се в нова къща, достоверността скача драстично, а ефектът на побиващите ви тръпки е по-силен от всякога. Да не знаеш кога и какво да очакваш – основния принцип, на който вярва този филм. Пък и като си представим, че филмовата локация е само една двуетажна фамилна къща, любопитството се възбужда, с какво е толкова специален този хорър.

 

Hostel (2005). Хорърът на Илай Рот веднага би изпарил намеренията на младите американци за пътуване из Европа. Животът на главните герои е просто перфектен, докато не се запознават със смахнат холандец, който има намерения да ги използва за… Бизнес! Както той сам смразяващо споделя: „Някога мечтаех да стана хирург”, а във физическото време на филма се превъплъщава на садистичен психопат, филмът може да бъде разгледан и като предупреждение за стопаджии, любители на случайните запознанства и пътешественици, отсядащи в съмнителни места за преспиване.

 

A Nightmare on Elm Street (1984). Безсънните ви нощи, след като изгледате този филм ще бъдат гарантирани от чудовищния Фреди – садистичен тип, с ужасяващи белези и остри метални нокти. Когато група тийнейджъри от Охайо разбират, че Фреди Крюгър броди из сънищата на невръстните им връстници, да спиш и сънуваш се превръща в приключение с фатален край. При смърт в съня няма заподозрени и виновни.

 

 

Funny Games (2007). Когато двама непознати нахлуят в дома ви и ви унижат публично, бъдете уверени и решителни и ги изгонете преди да убият домашния ви любимец. Този римейк на оригинална кино лента от Австрия разказва историята на съвсем обикновено семейство, което решава да се отдаде на малко време заедно, встрани от шума на града. Всичко изглежда розово – езеро, лодка, тиха фамилна къща – докато ужасът не започва.

 

Contagion (2011). Ето едно заглавие, което ще ви накара да си мислите, че сте алергични към всичко. Както сам споменава един от главните герои във филма: „Вероятно един на всеки дванадесет жители на планетата, ще изгради имунитет и ще преживее заболяването”. Какво се случва в това бокс офис заглавие? Целият свят е заразен със смъртоносен вирус и всички любими актьори от Холивуд умират. Внимавайте да не се превърнете в хипохондрици след финалните надписи.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...