.

Любовта е.. да имаш тоалетна!

Жена не искала да се върне при съпруга си, ако не направи тоалетна

Любовта е.. да имаш тоалетна!
Снимка: Instagram

Забравете за цветята и шоколадите! В Индия, мъжете доказват любовта си по много по-практичен начин, който за нас не изглежда никак романтично, а дори невероятно.

 

Според проучвания 60% от населението на Индия няма достъп до тоалетна. За жените, това не само се отразява на тяхното достойнство, но и на безопасността и независимостта им. Тови е довело до много случаи на сексуално насилие в страната.

 

Момичетата и жените често рискуват своята безопасност, отдалечавайки се в търсене на място, където да 'отидат до тоалетната' и биват нападани, особено през нощта. Щом тоалетната е започнала да се появява в училищата, учениците от женски пол се увеличили с 15%.

 

 

Има малка организация, базирана във Великобритания, която работи по този проблем в Индия през последните 13 години. За това време над 3 000 тоалетни са построени в училища и квартали.

 

Madeleine Knowles разказва историята на младо момиче, което живее в Гуджарат и ходи на училище там, където е направена първата тоалетна от организацията:

 

'Тя ни разказа колко се е променил животът й, когато не се е налагало да излиза от училище и да се страхува, за да търси отдалечено място.

 

Няколко години по-късно родителите й й намерили съпруг, но когато тя отишла в дома му и видяла, че там няма тоалетна, ужасена се върнала обратно в родния си дом и отказала да живее с него, ако в къщата не се направи такова помещение'.

 

 

Маделин продължава: 'След няколко седмици нейният съпруг я посетил и зарадвал с новината, че неговото семейство вече разполага с невероятния лукс да има тоалетна у дома!'.

 

Е, дами, когато на следващия Свети Валентин получите цветя и бонбони, спомнете си за всички онези жени, които не искат от своя любим нищо повече от това просто да могат да пишкат на спокойствие. Както Маделин казва:

 

'Романтичните навици, които имаме в западния свят са твърде идеалистични и никак не отговарят на ситуацията, в която хората по света се намират'.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...