регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Дърам: Вторият най-романтичен град

Докоснете се до средновековната атмосфера

Дърам: Вторият най-романтичен град
Снимка: Instagram

Любовта е целогодишно в Дърам (Англия) със зашеметяващата му природа и архитектура, които ни отнасят в една приказна, романтична атмосфера. Обявен за вторият най-романтичен град във Великобритания, това е едно чудесно място, което да посетите с половинката през идващото лято. Вижте 5 причини да изберете точно Дърам.

 

1. Замък и катедрала

 

Замъкът представлява норманска крепост, построена през 11-ти век, като демонстрация на мощта на норманския крал в северните земи на Англия. Той, както и катедралата са част от световното кутурно наследство на ЮНЕСКО, а днес в него се помещава известният университетски колеж Дърам.

 

Катедралата, построена през 10-ти век е считана за едно от най-прекрасните примери за норманска архитектура и има невероятно богата история, която включва многобройни викингски набези, а централната кула е висока 66 метра.

 

 

2. Минерални извори

 

Градът е известен с множеството минерални извори, като местните СПА центрове са обявени за най-добрите в северна Англия.

 

3. Тъмното небе

 

По-голямата част от населението на Великобритания живее в гъсто населени градски райони със силно замърсен въздух. Но в Дърам погледът стига до 2000 метра по всяко време, като най-далечният космически обект, който може да видите с невъоръжено око е Галактиката Андромеда - огромен остров звезди, много подобен на Млечен път.

 

 

4. Пейзажите

 

Спиращият дъха пейзаж в околностите на града е идеалното място за разходки. Може да се разходите до Teesdale и Weardale. Тези красиви гледки са вдъхновили много писатели и художници. Романтичната възможност за фотографите не трябва да се пропуска, а High Force  е един от най-забележителните водопади в Англия. Крайбрежието е много интересно, заради редките растения и скалисти плажове.

 

5. Разходки и храна

 

В градът може да постите множество градини с невероятно ароматни цветя и най-вече лалета. Градината на Шекспир, тази на катедралата и Сребърната градина, която има лабиринти, определено трябва да се разгледат. Ресторантите в Дърам са известни с романтичната си атмосфера, вкусна храна и невероятно обслужване.

 

Снимки: Instagram


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...