регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Лекари открили 17 лещи в окото на жена

Тя не е знаела, че старите лещи се махат

Лекари открили 17 лещи в окото на жена
Снимка: Pixeles

67-годишна жена отишла на очен лекар с оплакване, че има влошено зрение на едното око. По време на прегледа, специалистите открили нещо шокиращо.

 

В окото на възрастната жена имало някакъв прозрачен обект, а когато го извадили, установили, че това всъщност за 17 броя контактни лещи, които са залепени една за друга.

 

Това се случило в края на миналата година, но офталмологът Rupal Morjaria дава гласност на случая чак сега с надеждата да накара хората да бъдат по-внимателни в грижата към очите си.

 

Поради наличието на бактерии в окото е назначено лечение. След разговор с пациентката, Рупал научил, че тя е носила контактни лещи в продължение на 35 години и не е знаела, че преди поставянето на нова трябва първо да премахне старата.

 

Когато жената разбрала какво е направила, била шокирана. Две седмици след премахването на лещите тя вече се чувства чудесно.

 

От клиниката предупреждават всички, които използват контактни лещи да ходят редовно на преглед, защото това не е единствената беля, която могат дами да си направят.

 

Лещите са лесни за използване и много хора ги избират, за да изглеждат по-млади. Тийнеджърите също често отказват да носят очила, но всеки, който купува контактни лещи трябва да първо да се запознае добре с всички предимства и недостатъци и инструкции за употреба.

 

Снимка: Pixeles


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...