регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Как да спрем КУЧЕТО да скача по гостите?

Съвети от Сизар Милан

Как да спрем КУЧЕТО да скача по гостите?
Снимка: Pixeles

Как да разберете, че вашето куче е водач на глутницата? Много е просто - ако кучето ви скача върху вас, значи е лидер във вашите отношения.

 

Ако кучето ви скача върху гостите, това значи, че то се уверява, че тези хора добре знаят неговата позиция в йерархията на вашето семейство.

 

Какво да направите, за да спрете подобно поведение?

 

1. Установете себе си като водач на глутницата

 

Когато едно куче няма ясно дефиниран лидер, който категорично заявява позицията си, то започва само да взема решения, за да запълни свободната си роля.

 

Всичко това води до катастрофални резултати за собственика на кучето, като скачане по хората, непослушание и хиперактивност.

 

Водачът на глутницата води чрез спокойна, непоколебима енергия.

 

2. Не прекалявайте с ентусиазма, когато влизате през вратата

 

Този вид внимание е чудесен за деца, но не и за кучета. Запомнете, че най-доброто, което може да направите за своето куче е да се отнасяте към него като към куче!

 

3. Правилно поведение при скачане на куче

 

Водачът на глутницата няма да толерира нещо, което не му харесва. Никога не поощрявайте кучето като го галите и му се радвате, ако то в този момент извършва нещо, което вие не одобрявате.

 

В кучешкия свят, когато водачът на глутницата види нещо, което не й харесва, тя моментално го спира (обикновено водачът е женско куче).

 

Майката кучка вижда, че нейното малко отива в грешна посока и го премества, като му показва правилния път.

 

4. Когато гостите дойдат, накарайте кучето да седи мирно

 

Вашето куче ще следва командите ви, ако ви уважава като лидер на глутницата. Не забравяйте, че водачът никога не преговаря, за да получи това, което иска. Затова кажете на кучето да седне и не му позволявайте да става, когато гостите ви влезнат. Не се отказвайте!

 

5. Не можеш да бъдеш лидер само от време на време

 

Лидерството е завинаги. Несъответствието във вашето поведение предизвиква объркване и тревожност при кучетата.

 

Водачът на глутницата в природата никога не се отказва от ръководната си роля - не го правете и вие. В край на сметка вие сте избрали да живеете с животно - научете се на неговия език, защото то няма да научи вашия.

 

Снимка: Pixeles


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...