регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Собствениците на домашни любимци са 60% по-щастливи!

Защо животните са най-доброто лекарство за тъгата?

Собствениците на домашни любимци са 60% по-щастливи!
Снимка: Pixabay

Април е обявен като месецът на домашните любимци и имаме новини за всички вас - собствениците на животинки споделят, че техните четириноги приятели ги карат да се чувстват "щастливи" и да преминават много по-лесно през своите лоши настроения, сочат изследвания, публикувани миналата седмица.

 

Почуването, което е финансирано от водещи производители на кучешки храни, разкрива, че 83% от собствениците на кучета споделят, че откакто притежават своя любимец качеството им на живот се е подобрило чувствително.

 

Кучетата са на върха на класацията на щастливите собственици с убедителните 47%, следвани от котките с 24%, следват ги зайчета, птици и други любимци.

 

Анкетираните стопани на кучета споделят, че те са подобрили живота им в професионален и личен план, а онези, които страдат от някакво заболяване са регистрирали чувствително подобрение.

 

Ако сте имали лош ден, доказано е, че при среща с домашния любимец нивата на стрес спадат с над 60% и тревожните мисли могат напълно да изчезнат.

 

Проучването показва, че 54% от собствениците споделят, че се зареждат положително от факта, че техните любимци винаги са щастливи да ги видят, а 46% твърдят, че разходките, които правят със своя любимец са най-приятното време в обикновения работен ден.

 

Каква причина за появата на домашен любимец посочват собствениците?

 

Винаги съм имал домашен любимец и не мога да си представя да нямам такъв - 45%

 

Любовта, която той ми дава е безценна - 42%

 

Децата и семейството искаха и аз им подарих - 31%

 

Исках да спася животно от беда - 19%

 

В компанията на моя любимец се чувствам сигурен и обичан - 19%


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...
Lilly23
преди 4 месеца
1
1
!
Отговори
Е, сега ако не ми вземат куче...
Страница 1 от 1