.

Различният прочит на "Пепеляшка" от "Арабеск" безплатно за децата на 1 юни

Различният прочит на
Снимка: Bulgaria ON AIR

На първи юни, точно в Международния ден на детето една от най-успешните български формации "Арабеск" ще представи своята магична интерпретация на обичаната детска приказка на Шарл Перо "Пепеляшка" и то напълно безплатно.

 

Всички желаещи малки и големи ще могат да се насладят на спектакъла, чийто автор и хореограф е Марияна Кънчева. Какво ще видят утре малчуганите - предаването "Околосветско" по Bulgaria On Air надниква процесът на репетициите часове преди представлението. 

 


"Бях страшно несъгласна още от малка с тази концепция за обувката. Беше ми непонятно как съдбата на двама души ще се дължи на една стъклена пантовка. Принцът знае коя е неговата любима.", сподели пред камерата на предаването Марияна Кънчева.

 


В малко по-различната интерпретация на популярната и обичана детска приказка ще видим и други герои - Червената Шапчица, Баба Яга и Пипи Дългото Чорапче. А Принцът е художник с огромна страст и любов към изкуството.

 


"Акцентът е в отношенията между Принцът и Пепеляшка - той е себе си и тя е себе си и заедно се намират.", коментира хореографът. 

 


Преплитането на приказки и герои е предизвикателство, което цели да направи танцовото представление по-интересно, разбираемо и достъпно за децата. В спектакъла има две феи - млада и възрастна, които общуват с публиката, която се превърща в активен участник, а не просто зрител.

 

Постановката ще се изиграе напълно безплатно утре, 1ви юни, на сцената на Държавния музикален и балетен център. 

 

 
 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...