регистрация
вход в сайта
вход с FB
.

Да нарисуваш звездите от Световното с паста за зъби

Мондиала вдъхнови художник

Ивета Иванова
Да нарисуваш звездите от Световното с паста за зъби
Снимка: Instagram

Световното първенство по футбол е вълнуващо преживяване за много фенове. То предизвиква горещи дискусии, истински емоции, напрежение.

 

Мондиал 2018 е вдъхновил мексиканския художник Кристиам Рамос да рисува портрети от паста за зъби на най-известните футболисти, участващи в надпреварата. "Пастата за зъби е пряко свързана с усмивката, а аз искам моето творчество да предизвиква усмивка", казва той.

 

И подчертава, че иска хората, и особено децата, да разберат, че няма значение какъв материал се използва за създаването на изкуство, важно е самото произведение и неговото послание.

 

Кристиам обяснява, че един портрет му отнема около седмица, а цялата колекция е направил за 2 месеца. За една картина изхабява около 30 туби паста за зъби, а за целия период е изхарчил над 200.

 

Процесът по рисуване е бавен, защото той нанася няколко слоя паста за зъби и трябва да изчаква всеки от тях първо да изсъхне, за да се получи хубав цвят. Понякога миксира различни цветове пасти.

 

Използвал е червена, синя, оранжева, зелена, бяла. Но никога не е нанасял боя, всичко е направено с паста за зъби. За някои детайли си е помагал с тънки четки за рисуване 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...