.

Лейди Гага: Трябва се вземат сериозни мерки за психичните проблеми

Звездата иска да помогне на страдащите

Ивета Иванова
Лейди Гага: Трябва се вземат сериозни мерки за психичните проблеми
Снимка: Reuters

Лейди Гага смята, че трябва да се предприемат "смели действия", чрез които да се помогне на страдащите от психични разстройства.  Тя се надява да се основе движение, което да окуражава говоренето за тези проблеми и да помага на болните.

 

Звездата казва за The Guardian: "Самоубийството е най-крайният и очевиден симптом за критичното положение на проблемите с психичното здраве. Засега ние се проваляме - не можем да се справим адекватно с това. Стигмата, страхът и липсата на разбиране карат афектираните да страдат и това са нещата, които пречат на предприемането на смели действия, от които се нуждаем отчаяно. Въпреки че проблемът е универсален, ние все още не можем да говорим за него открито или да предложим адекватни грижи".

 

Изпълнителката на "Poker Face" много пъти е споделяла за собствената си битка с психичните проблеми в миналото. Преди около месец тя разказа, че е била изнасилена, когато е била на 19 г. и се е чувствала потисната всеки ден.

 

"Никой не знаеше. Все едно се опитах да го изтрия от мозъка си. И когато най-накрая се разбра, беше все едно се появи голямо, грозно чудовище. И трябваше да се сблъсквам с него всеки ден", обяснява Гага.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...