.

MIRY с песен за кошмарите

Това е най-мащабният проект на групата

Ивета Иванова
MIRY с песен за кошмарите
Снимка: Creative Energy Hub/MIRY

Мирян Костадинов, познат с участието си в музикалното предаване X Factor, и групата му MIRY, зарадваха феновете с нова песен. Парчето носи името "Nightmare" и от групата твърдят, че това е най-мащабният, но и най-предизвикателният им авторски проект. За пореден път музиката и текстът са на Мирян.

 

Песента е определена като дарк инди рок. Видеото към "Nightmare" пък говори за най-страшните кошмари, с които се сблъскват хората в реалния живот - лудостта, удавянето, борбата за живот и оцеляването в екстремни ситуации.

 

Клипът към сингъла е заснет за 5 снимачни дни на различни локации. За да се пресъздаде преминаването на MIRY през най-тъмните човешки кошмари и освобождаването от страха, в снимачния процес се включват актрисите Веселина Михалкова и Гергана Арнаудова (в ролите на медицинските сестри).

 

В продукцията участват и балерините от Varna Dance Theatre, както и над 2000 живи щурци, с които Мирян си партнира в една от сцените, съобщават от Creative Energy Hub. Един от най-интересните моменти за феновете е отрязването на косата на Мирян със сатър.

 

Видеото е дело на Виктoр Добрев и Свилен Славов. 

 

Интересното е, че финалният саундмиксинг на песента е направен от Джо Лапорта (Sterling Sound) – един от най-търсените професионалисти на световната поп и рок сцена. Той е носител на награда "Грами" за работата си по албума на Дейвид Бауи "Blackstar". Джо Лапорта е работил с едни от най-изявените световни артисти -  The Weeknd, Foo Fighters, Imagine Dragons,  Vampire Weekend, Big Sean, The Killers , Бон Джоуви, Армин Ван Бюрен и др.

 

Клипът може да видите тук


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...