.

Малко преди смъртта: Кийт Флинт участвал в маратон

Вокалистът се самоуби на 4 март

Ивета Иванова
Малко преди смъртта: Кийт Флинт участвал в маратон
Снимка: Reuters

Вокалистът на рок бандата Prodigy, Кийт Флинт, се е самоубил. Той е бил намерен мъртъв в дома си в Есекс, Англия, на 4 март сутринта. Другите членове на групата потвърдиха тази информация и написаха в социалните мрежи: "С дълбока тъга и в пълен шок потвърждаваме, че нашият брат и най-добър приятел, Кийт Флинт, е починал. Истински пионер, иноватор и легенда. Той винаги ще ни липсва".

 

Кийт е описван като уникален, провокативен и харизматичен изпълнител, а много фенове смятат, че световният успех на Prodigy, е негова заслуга. Той реши да сложи край на живота си едва на 49 години, а все още не е оповестено по какъв начин се е самоубил.

 

Само два дни преди трагичното събитие, Флинт е участвал в състезание по тичане в близост до дома си и е постигнал много добри резултати, твърдят от "Mirror". В интернет дори се появи снимка от въпросния маратон, на която се вижда как той тича.

 

От вестник "The Sun" посочват, че фронтменът е изпаднал в депресия, когато  той и съпругата му - Маюми Кай, която е япоски диджей, са се разделили. Двамата се венчаха през 2006 г. Той дори е решил да продаде съместния им дом в Есекс. Смята се, че Кийт отново е започнал да взима наркотици след раздялата с Маюми.

 

Преди 3 години той беше казал в интервю: "Когато съм приключил с всичко, ще се самоубия", припомнят от "Daily Mail". Негови приятели са изразявали притеснението, че той няма да доживее до 40-годишна възраст, тъй като през годините е прекалявал с наркотиците. Самият Флинт е признавал, че постоянно е взимал канабис, кокаин и е пиел много. Казвал е, че често мисли за самоубийство.

 

Последният концерт на Prodigy беше на 2 февруари в Сидни, Австралия.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...