.

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България

Легенда от 80-те, актьори от „Хари Потър“ и художници рисували за гигантите Marvel и DC Comics идват в София за тазгодишния Aniventure Comic Con

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България

Поп–културата среща фантастичното и през 2019! Растящото с умопомрачителни темпове събитие Aniventure Comic Con ще посрещне косплей звезди, sci-fi легенда на 80-те, за която Queen пише една от най-популярните си песни, а Джордж Лукас се вдъхновява в създаването на междузвездната класика Star Wars. Гости на фестивала ще бъдат и грифиндорецът, чиито магии почти винаги водят до експлозия, и дивачката, превърнала се във верен слуга на Bran и Rickon Stark в сериала „Игра на Тронове“. Всички те са само част от най-мащабното младежко събитие в България, което ще се проведе на 14 и 15 септември 2019 в Интер Експо Център.

 

Sam Jones е актьорът, изиграл комикс героя Flash Gordon, който се превръща в огромен хит през 80-те. Филмът е едно от първите научно-фантастични приключения, поставило началото на междугалактическите битки. По-късно Sam Jones взима участие и в двете части на комедията „Приятелю, Тед“, където отново е разпознат като Flash Gordon по време на шумен американски купон. За феновете на „Хари Потър“ Natalia Tena е позната като Nyphadora Tonks - най-младият аврор в Ордена на феникса, който се появява за първи път в пета част и до края на поредицата помага на Хари в битките срещу въздигането на Черния Лорд. В продукцията на HBO - „Игра на тронове“- Natalia играе Osha, дивачката, превърнала се в най-верния слуга и закрилник на братята Старк. Впоследствие взима участие и в sci-fi сериалите Origin и Black Mirror. Devon Murray е третият актьор, който ще се качи на сцената на Aniventure Comic Con 2019. Той влиза в ролята на Seamus Finnigan във всички части на „Хари Потър“ и още през първата година се откроява с магиите, които винаги водят до експлозия. По-късно в поредицата грифиндорецът се присъединява към армията на Дъмбълдор, водена от Хари.

 

 

 

Всеки от тях ще има панел на главната сцена, както и обособена Meet&Greet зона за среща и снимка с фенове. За първа година по време на Aniventure Comic Con, освен стандартните и ULTRA билети, ще се предлагат и специални пакети за феновете на Harry Potter и Flash Gordon, които ще включват лични срещи с героите, снимки, автографи и бърз достъп до събитието в двата дни.

 

Феновете на косплея също ще се насладят на международни косплей артисти и в това издание на фестивала. Enji Night e от Унгария, а разнообразните ѝ влечения към дизайн, аниме и онлайн игри я изпращат на професионалната косплей сцена още през 2009. Унгарката има над половин милион последователи в социалните мрежи и непрекъснати участия в световни ревюта. Компания ще ѝ правят и трима косплеъри от Русия - Gesha Petrovich Cosplay и дуото Narga and Aoki Cosplay, чието семейно хоби е създаването на фентъзи костюми по любими герои от 2008 г. насам.

 

 

За първа година и за първи път в България, Aniventure Comic Con ще посрещне и легендарни комикс художници, част от които стоят зад вселените на DC и Marvel Comics. Най-голямото име сред анонсираните е Scott Hanna, който рисува комикси повече от 30 години. В DC работи по някои от най-известните персонажи, като Batman, Wonder Woman и Superman. В Marvel Comics Scott е работил по всички ключови герои на компанията, сред които Avengers, Spider-Man, Iron Man, X-Men и Hulk. Jim Calafiore е вторият комикс артист от Америка, познат най-вече по работата си върху Exiles на Marvel Comics, Aquaman и Batman за DC. По време на събитието феновете ще имат възможност да се срещнат и с Tom Raney, който илюстрира заглавията Ultimate X-Men и Uncanny X-Men за Marvel Comics, и Outsiders за DC Comics. Последното голямо име е Willian Simpson, известен с творчеството си в продукцията на HBO „Игра на тронове“, където скицира и допринася за създаването на някои от най-впечатляващите създания в сериала, като драконите, вълците и по-специално триоката врана. Всички те ще имат панели, уроци за рисуване на живо и собствени павилиони в Комикс залата.

 

Неизменна част от събитието и тази година ще бъдат K-Pop шоуто, Cosplay конкурсите, Гейминг залата която ще приюти финалите на най-новия esport проект A1 Gaming League, както и имената на популярни български влогъри и актьори.

 

Всички билети са вече в продажба. Стандартните билети са на цена от 35 лева за целия уикенд. Деца до 7 години влизат безплатно, ако са придружени от родител, а за деца от 8 до 12 години (включително) цените на редовните билети са с 50% отстъпка.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...