.

Какво правиха Михаела, Дара и 4Magic на Sofia Songwriting Camp?

Ето какво се случи по време на музикалното събитие

Какво правиха Михаела, Дара и 4Magic на Sofia Songwriting Camp?
Снимка: Virginia Records

Над 20 песни бяха създадени по време на Sofia Songwriting Camp – първият международен лагер за писане на песни у нас.  Събитието събра в творчески екипи 9 български изпълнители с 16 топ композитори, текстописци, бийтмейкъри и музикални продуценти от Англия, Швеция, Норвегия и Румъния. Боровец се превърна в притегателен център за европейската музикална индустрия по покана на „Вирджиния Рекърдс“, а поточната линия за хитове в курорта стартира под патронажа на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова.

 

През последните дни творци от екипите на Риана и Уил Ай Ем са работили за репертоара на артистите на българската музикална компания, като целта е създаване на хитове както за българския, така и за международния пазар. Благодарение на Робин Йенсен, един от най-изявените мениджъри в музикалния издателски бизнес (Ekko Music Rights Europe), продукцията на Sofia Songwriting Camp ще потегли към творческите директори на част от най-големите лейбъли в САЩ, Азия и Европа.

 

Снимка: Virginia Records

 


"Изпълнителят е този, който получава цялото внимание при реализацията на един хит, но истината е, че без успешна колаборация между автори, хит няма да има.  В Sofia Songwriting Camp фокусът ще е върху песента, защото тя е най-важната.“, казва управляващият директор на „Вирджиния Рекърдс“ Саня Армутлиева.

 


Звукозаписните сесии в Sofia Songwriting Camp често са надхвърляли 15 часа, но творците намирали и малко време за релакс, разказват от "Вирджния Рекърдс".

 

4Magic задължително започвали деня с двучасова кардио тренировка във фитнеса на петзвездния хотел "Ястребец".

 

За работата по първия си проект с Крис Йънг, продуцент на Лайнъл Ричи и Род Стюърт, тийн сензацията Дара е избрала ръчно везана дреха по тертип на японско кимоно и така впечатлила гостите със стила си. "Взех я от гардероба на мама!“, сподели с намигване изпълнителката.

 

Снимка: Virginia Records

 

Снимка: Virginia Records

 

В паузите между записите Йоана карала скейтборд и като най-опитен шофьор в аритстичното семейство на „Вирджиния рекърдс“, тя успяла да изуми мъжката част от гостите с детайлен разказ на тема „Как се сглабява турбо на кола“.

 

Снимка: Virginia Records

 

Освен с вокалните си умения, Михаела Маринова впечатлила хитмейкъри от пет държави с обувките си. Изпълнителката на "Не ти ли стига“ е обособила специален кът в мобилното си студио за десет чифта обувки, сред които кецове на 10 сантиментрова платформа и маратонки с елементи от змийска кожа.

 

Снимка: Virginia Records

 

Международен лагер за писане на песни ще се проведе в Боровец


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...