.

Алма: "Perfect" се получи почти на шега

Ето какво разкри певицата в интервю за TeenProblem

Ивета Иванова
Алма:
Снимка: Virginia Records

Алма е само на 15 години, но вече има зад гърба си песен, която се превърна в абсолютен хит в България и Европа. Дебютният ѝ сингъл "Perfect" предизвика огромен интерес и в продължение на 16 последователни седмици оглавяваше чарта за най-излъчваните български песни в радио и телевизионен ефир. В Полша сингълът се нареди на 15 място сред най-търсените песни в Shazam Top 100. Алма е дъщеря на музикалния продуцент Саня Армутлиева и живее в Берлин с баща си. Ето и какво разказа младата певица пред TeenProblem.net за плановете си за лятото, за балансирането между музиката и училището и за сбъдването на мечтите.

 

1. Кога и как започна да се занимаваш с музика?

 

От 5-годишна свиря на пиано, после дойде и любопитството към китарата. Израснах в музикално семейство – баща ми беше част от екипа на най-голямата промоутърска компания в Европа, а майка ми е... майка ми. Помолих я да ме запише на уроци по пеене, когато бях на 11 г. Така се запознах с Искра Милкова, която работеше в X Factor като вокален педагог. Така започнах да откривам гласа си. 

 

2. Имаш ли любим стил?

 

Слушам толкова много различни стилове музика, от  джаз, през  поп, рок, хип-хоп... Баща ми ме запали по класическата музика. Помогна ми да развия сетивата си за нея, което ми е супер ценно, защото поп музиката ти влиза под кожата директно, а да те докосне симфоничен оркестър е цял процес. 

 

Снимка: Virginia Records

 

3.  Дебютният ти сингъл постига големи успехи, как дойде идеята за него и какво е посланието от песента?

 

 "Perfect" се получи почти на шега.  С продуцента Крис Трейс – Моноар, я направихме за по-малко от два дни и въобще не сме я мислили като сингъл, който ще си има и видео. Така че успехът, който парчето има сега и в България, и в Европа, за мен е невероятен – това е като сън, от който още чакам да се събудя. Много е странно, само до преди шест месеца бях момичето, което свири на китара и качва клипчета в Инстаграм, а сега съм артист, който все повече хора разпознават. 

 

4. Ти си само на 15 г., как успяваш да балансираш между музиката и училището? Знаеш ли къде искаш да завъришиш висше образование и музикално ли ще е то?

 

В момента училището ми е приоритет. Дойдох си в София след 20 взети изпита и лятото ми най-накрая започва.  Да си толкова млад е привилегия – имам достатъчно свободно време за учене и за музиката. От септември ще уча в Англия, като програмата ми ще се фокусира само върху три предмета – немски език, музика, философия и религия.  Нямам конкретен план за висшето си образование, но със сигурност бих искала да продължа с музиката.

 

Снимка: Virginia Records

 

5. Какви други хобита имаш и какво обичаш да правиш през свободното си време?

 

Предимно пея. Непрекъснато пиша текстове в едно малко тефтерче. Играя волейбол. В училище дори бях капитан на отбора. В Англия нямат отбор и съм решена да завихря така хората около себе си, че да си направим един. Обичам да съм с приятели, да се разхождаме. С баща ми често играем шах,  табла, и си говорим с часове за всякакви неща – от теории на конспирацията до еволюцията на човечеството. 

 

6. Какъв тийнейджър си ти?

 

Да речем, че съм нормален тийнейджър, на който му се случват необикновени неща. Например, това да живея в Берлин, да имам вече авторски сингъл, който е много успешен в Европа. Бих се описала като малко щура, винаги усмихната, слънчево човече.

 

 7. Кои са любимите ти изпълнители, от кои хора се вдъхновяваш?

 

Вдъхновението ми за музиката идва от нещата, които се случват около мен. Не искам прекалено много да се сравнявам с други артисти и да се опитват да взимам нещо от тях, защото рискувам да се превърна в тяхно копие.  Иначе харесвам много Джорджа Смит, Били Айлиш, Дуа Липа. Много обичам силни жени с интересни гласове и леко меланхоличен вайб.

 

Снимка: Virginia Records

 

8. Какви цели си поставяш в професионален план?

 

Вече заснехме видеото към втория ми сингъл. Скоро беше и първото ми участие на голяма сцена - на турнето на Кока-Кола в Пловдив. До преди две години го гледах като фен в публиката, а сега попаднах в центъра на купона като артист.  Беше много вълнуващо преживяване. Искам да продължавам да правя това, което обичам. 

 

9. Имаш ли планове за лятото?

 

През повечето време ще съм в София. Поканена съм да пея и на един фестивал в Полша. Ще бъда и 2 седмици в Индонезия на училищен лагер по биология. Първата седмица ще сме в джунглата - ще изследваме дъждовните гори и животинските видове. А втората седмица ще сме на плажа и там ще имам шанса да се гмуркам.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...