.

Дара: Пеенето е суперсилата на Darbie!

Младата изпълнителка даде специално интервю за TeenProblem.net

Ивета Иванова
Дара: Пеенето е суперсилата на Darbie!
Снимка: Virginia Records

Дара, излезе новата ти песен Darbie. Би ли разказала повече за създаването ѝ, за вдъхновението зад нея?

 

Darbie ме наричат всички фенове още от периода ми в X Factor. Образът й се появи в мой сън. Тя е алтернатива на Barbie – в нея няма нищо изкуствено, бонбонесто и позьорско. Тя е независима, има глас и знае как да го използва, за да бъде чут.  Пеенето е нейната суперсила. Darbie е момиче, което не се страхува да си развали маникюра, за да си оправи гумата на колата, нарича нещата с истинските им имена, кара сноуборд, зарибена е по компютърните игри и може да зареди ТЕЦ с енергията си на сцената. Парчето иначе го направихме за един следобед в студиото на „Вирджиния Рекърдс“ с Моноар. С него имаме яка творческа химия и нещата ни се получават от раз. Българския текст създадохме с Павел и Венци Венц.

 

Би ли казала, че влизаш в една нова роля в новия си клип, че феновете могат да те видят в друга светлина?

 

Да речем, че това е  едно израстване на образа. Иначе феновете се срещат с Darbie всеки път, щом се появя на сцената. Ще ви издам, че обикновено Darbie носи тоалети по мой проект и изработка на мама.

 

Имаш ли любима или по-специална песен от твоя репертоар и защо я определяш като такава?

 

Не мога да ги разграничавам и да кажа коя ми е по-любима от друга. Всички си имат различна енергия, емоция, различен заряд. Те са като мои деца, всичките си ги обичам.

 

Снимка: Virginia Records

 

Ти стана много известна и събра много почитатели, когато беше още тийнейджърка. Как славата повлия на тийн годините ти - промени ли много живота ти, ежедневието ти, теб самата?

 

Кариерата, със сигурност, ми е отнела част от времето, в което е трябвало да съм приятно безотговорна, да релаксирам и да се чудя на кой купон да ида по-напред. Но това е за добро, защото научих доста ценни уроци, които сега виждам, че убягват и на доста възрастни. Единият от тях е, че нищо не идва на готово и трябва здраво бачкане, за да отскочиш на друго ниво.  Популярността при мен дойде още преди да навърша 18 г.  и фокусът ми се измести към кариерата, към това да се събера и да овладея тази промяна по най-добрия начин.  Повечето ми връстници тепърва започват да осъзнават с какво искат да се занимават, а аз вече съм в час и се уча да бъда все по-добър автор на песни.

 

Наложи ли ти се да пораснеш бързо?

 

Аз исках да ми се случи. Винаги съм била готова за скок, за следващата крачка, която ще ме изкара от зоната ми на комфорт. Само така мога да сбъдвам мечтите си.

 

Би ли разказала някоя луда и забавна случка от тийн годините?

 

Да ти кажа, не съм бягала от училище. Но с приятелите ми ходихме на актьорска школа и постоянно излизахме на центъра да изнасяме различни монолози. Правихме се на испанци и успявахме да заблудим минувачите, че наистина сме такива. Влизахме в различни магазини и говорихме на всякакви чужди езици, само за да хвърлим продавачите в джаза и да се посмеем. Веднъж влязохме в магазин за кожа, и така заблудихме продавачката, че тя се сучпи да сваля закачалки и да ни предлага дрехи. Два дни по-късно като й заговорихме на български, не ни отрази въобще, даже за „добър ден“.

 

Липсва ли ти родната Варна?

 

Естествено! Това ми е родната земя, диамантът, който ме зарежда с енергия. Когато имам почивки от работата, си ходя там, особено сега - все пак е лято.

 

Снимка: Virginia Records

 

Какви други планове имаш за остатъка от лятото?

 

Да работя и да се прибирам при семейството си във Варна. Не ми се ходи на някаква голяма и продължителна екскурзия, защото и това изморява. 

 

Кои бяха любимите ти предмети в училище?

 

Учих в Музикално училище, но извън специализираните часове много обичах историята, както и български език и литература.

 

Искала ли си да се занимаваш с нещо друго, а не с музика?

 

Много исках да бъда актриса. По едно време мечтаех да стана моден дизайнер, после интериорен дизайнер, дори готвачка. Наблюдавах майка ми в кухнята и целия процес ми беше супер интересен, но тя не ме пускаше да се развихрям. После се научих сама да си готвя.  Увличах се и по танците.

 

Снимка: Virginia Records

 

Искаш ли да продължиш образованието си в университет?

 

Бих записала да уча "Писане на песни", но няма такава специалност в България.Това, което ми дава работата на артист-изпълнителя, не може да ми го даде нито един университет или учебник. Мисля, че практиката е много по-полезна. 

 

Как разпускаш в свободното си време?

 

Обичам да си почивам като си лежа и гледам сериали по Netflix. Танцувам всеки ден поне по един час и това супер много ме зарежда.

 

Още снимки на Дара вижте в галерията ни 

 

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...