.

Ева Пармакова: Искам Яворов или Славейков на матурата!

Младата изпълнителка със специално интервю за TeenProblem.net

Ивета Иванова
Ева Пармакова: Искам Яворов или Славейков на матурата!
Снимка: Virginia Records

Съвсем скоро излезе новата песен на Ева Пармакова, която е колаборация с известен турски диджей. Ето какво разказа младата певица пред TeenProblem за работата по проекта, за матурите, кандидатстването в университет и подготовката за абитуриентския бал.

 

Новата ти песен "Runnin" е колаборация с турския диджей Hakan Akkus. Как решихте да работите заедно?

 

Всичко стана като на шега, защото с Хакан направихме парчето без дори да се познаваме лично и да сме били заедно в студиото. Той се свърза с мен в Инстаграм, каза ми, че е гледал мои клипове от участието ми в X Factor и много е харесал изпълненията ми и сценичното ми поведение. Писа ми след като излезе дебютното ми парче в Pavell & Venci Venc’ – „Ти губиш“ и директно ми предложи да направим песен заедно. Много се зарадвах, обсъдих го с екипа на „Вирджиния Рекърдс“, който започна да комуникира с него и няколко имейла по-късно Хакан ни изпрати готов биийт. Влязох в студиото с Иво Добрев и заедно направихме мелодията и текста на “Runnin’”. Виждам, че песента се приема добре и благодаря на всички за подкрепата!

 

Тоест, социалните мрежи са повече в полза на артистите?

 

Да, все повече осъзнавам колко голямо влияние имат социалните мрежи и как могат да помогнат и да направят така, че някакви големи неща да ти се случат много по-лесно и бързо.

 

Смяташ ли, че песента може да стане хит в други страни, благодарение на участието на диджея?

 

Хакан има доста голямо влияние в Турция, откъдето е родом. Отделно екипът ми непрестанно прави стъпки над разпространението на българската музика извън границите на страната ни. Парчето вече е лицензирано в няколко държави – Турция, Русия, Полша, Гърция, Румъния и Израел. Обичам тази песен и се надявам да е успешна и извън България.

 

Вече имаш и дуети, и самостоятелни песни. Къде се чувстваш по-комфортно?

 

Да, вече имам няколко дуетни парчета. "Lipstick" беше първият ми самостоятелен сингъл, в който се включих активно и като автор, което го прави още по-специален за мен. Когато го записвахме бях изключително щастлива, защото е много по-различно, когато вложиш част от себе си в него. Чувствам се еднакво добре и в дуети, и в самостоятелни парчета.

 

Снимка: Virginia Records

 

На финала на X Factor ти впечатли публиката с дуета си с Михаела Маринова. А сега двете сте заедно във Virginia Records. Мислили ли сте да направите и авторски дует?

 

Честно казано не сме мислили за това, но защо не? Спомням си, че след изпълнението ни в предаването, Мишето ми каза, че съм ѝ любимата дуетна половинка. Тогава се почувствах прекрасно. Много бих се радвала да направя песен с нея.

 

Ти си 12-и клас, занимаваш се активно и с музикалната си кариера. Остава ли ти време да учиш за матури и изпити?

 

Точно в момента ми е много напрегнато. Имах доста работа по новата песен и почти всеки ден ходя на интервюта. Трудно е да съчетавам всичко, но съм си избрала да вървя по този път и да правя това, което най-много обичам, не съм очаквала да е лесно. Матурата по избор ще ми е по английски език, защото ми се отдава и не съм притеснена. Трябва да се захвана по-сериозно с ученето по литература.

 

Имаш ли предпочитания за автор, който да се падне на матурата?

 

Много ще се зарадвам, ако се падне нещо на Славейков или Яворов.

 

Купи ли вече рокля за абитуриентския бал?

 

Скоро ходих на пазар в Асеновград. Там разгледах доста красиви рокли, както и един гащеризон. Още съм в зверска дилема кое от двете да избера. Роклята, която харесах е доста официална и ми е трудно да се видя в нея, но пък изглеждаше доста добре. Имам още малко време, за да реша.

 

Снимка: Virginia Records

 

Ще издадеш ли цвета на роклята?

 

Не, нека е изненада. Ще кажа само, че е светла.

 

А избрала ли си прическа и грим?

 

Още не, решавам тези неща спонтанно. Вероятно ще съм с вързана коса.

 

Момичетата в твоя клас вълнуват ли се за бала?

 

Не мисля, че има голямо вълнение. Разпитваме се за роклите, но не го приемаме като нещо чак толкова грандиозно и важно. Все пак, това е просто една вечер. 

 

Преди беше разказвала, че ще кандидатстваш в университет в Англия. Подаде ли вече документи?

 

Да, преди няколко седмици бях в Англия. Чудех се между Брайтън и Лондон, но с приятеля ми си избрахме Лондон. Подадох документите и очаквам да ми кажат дата за интервю.

 

Заедно ли ще живеете?

 

Да, така го планираме. Всъщност, приятелят ми кандидатства в Англия още миналата година, но реши да остане в България и да ме изчака - да завърша и аз. Това беше едно от най-сладките и мили неща, които е правил за мен. На него също много му хареса в Англия. За мен е голяма утеха, че ще бъдем заедно там.

 

Какво най-много ще ти липсва, ако отидеш да живееш в чужбина?

 

Ясно е, че на първо място са близките и приятелите. Аз съм много общителна и бързо се привързвам към хората, но все още не мога да си представя, че няма да виждам майка ми често. Много ще ми липсва и българската кухня, въпреки че ще продължавам да си приготвям любимите ястия там.

 

Снимка: Virginia Records

 

Скоро приключва един етап от живота ти - ученическите години, тийнейджърството. Ще ти липсват ли тези години?

 

Преди все си казвах, че училищните години няма да ми липсват. Обаче, съм сигурна, че в един момент ще започна да се връщам с носталгия към класната стая. Покрай музиката последните няколко години бяха доста напрегнати и интензивни, но предполагам, че след време ще ми се струват по-безгрижни от университетските. Вече на 18 г. усещам, че започва истинския живот.

 

Кое беше най-ценното, което научи в пубертета?

 

През последните 2 години, в които съчетавам музика и училище, станах доста по-организирана и дисциплинирана. Осъзнах, че хубавите неща не се получават лесно.

 


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...