.

Любопитни факти за принцесите на "Дисни"

Вижте какви са те

Ивета Иванова
Любопитни факти за принцесите на
Снимка: Pixabay

Много хора са израснали с филмите на "Дисни" и имат своя любима принцеса. Принцесите са изобразени като талантливи, брилиянтни, умни, невероятни, красиви, забележителни, уникални...  Ето някои факти, коитоможе да не знаете за тях, според американския "Cosmopolitan".

 


Роклята на Бел е символ

 

Бел от "Красавицата и звяра" винаги чете книга, докато се разхожда из селото и винаги е облечена в синя рокля с бяла престилка. Това не е случайно. Синият цвят издава, че тя е аутсайдер. Звярът пък е със синьо сако - двамата са родени един за друг.

 

Снежанка е тийнейджър

 

Принцесите на "Дисни" изглеждат като дами, много хора мислят, че те са по-възрастни. Но всъщност, те са просто тийнейджърки. Снежанка е най-малката - на 14 г. Жасмин е на 15 г., Ариел, Аврора, Мулан и Мерида са на 16 г., а Покахонтас - на 17 г. Рапунцел е на 18 г. Пепеляшка и Тиана са най-големите - на 19 г.

 

Снимка: Pixabay

 

Уолт Дисни най-много харесва Пепеляшка

 

Уолт Дисни е казал на Илен Уудс (която озвучавала Пепеляшка), че Пепеляшка е любимата му принцеса. Той намирал нещо в нея, с което да се асоциира.

 

Снимка: Pixabay


Бел е вдъхновена от известни дами

 

Твърди се, че Бел е вдъхновена от няколко известни жени. Една от тях е Катрин Хепбърн, и по-точно преобразяването и в  Джо Марч от романа "Малки жени" в едноименния филм от 1933 г. Бел прилича на Джо по характер, а външният ѝ вид е вдъхновен от Джули Андрюс ("Звукът на музиката") и Джуди Гарланд ("Магьосникът от Оз").

 


Принцесите говорят по-малко от принцовете

 

Проучване от 2016 г. показва, че "Дисни" опитва да изобрази принцесите като по-смели и независими, но те говорят по-малко от принцовете.

 


Жасмин трябвало да бъде облечена в друг цвят

 

Жасмин от "Аладин" e позната със синия си костюм от 2 части - бюстие и шалвари. Но първо е трябвало костюмът да бъде розов. Смятало се, че ако е розов, ще бъдат продадени повече нейни играчки.

 

Бел е с рошава коса нарочно

 

Оригиналните принцеси на "Дисни", като Снежанка, Аврора и Пепеляшка винаги са с перфектна прическа и косите им са сресани и изглеждат добре. Бел, обаче, е леко рошава и кичурите стърчат от опашката ѝ. Има си причина - от "Дисни" били критикувани, че правят така, че принцесите винаги да изглеждат прекалено перфектни. Затова направили Бел по-реалистична.

 

Снимка: Pixabay

 

Ариел трябвало да е блондинка

 

Русалката Ариел е известна с емблематичната си червена коса. Но е имало шанс тя да бъде блондинка. Но после от "Дисни" решили, че искат Ариел да се отличава и затова избрали червената коса.

 

Снимка: Pixabay


Само Мерида не пее

 

Всяка принцеса има свои уникални качества. Но Мерида е единствената, която не пее във филмите.

 


Пепеляшка имала много малък крак

 

Нали си спомняте как обувките на Пепеляшка не стават на никого? Оказва се, че това е, защото тя има много малък крак. Номерът на обувките ѝ е 34.

 


Жълтата рокля на Бел е вдъхновена от Одри Хепбърн

 

Жълтата бална рокля на Бел е емблема. Тя е вдъхновена от героинята на Одри Хепбърн в "Римска ваканция".


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...