.

Сами на Коледа: Как да си създадете празнично настроение?

Ето някои идеи

Ивета Иванова
Сами на Коледа: Как да си създадете празнично настроение?
Снимка: Pexels

Ако, за съжаление, вие или някой ваш роднина сте болни от коронавирус, няма да може да прекарате заедно Коледа. Или пък, ако живеете в друг град или държава, може да ви е страх да пътувате за празниците, защото има риск от заразяване или пренасяне на зараза. Това означава, че може да се наложи да прекарате Коледа сами, или със съквартирант, който не ви е толкова близък. Ето как да си създадете празнично настроение, дори да сте далеч от дома и семейството.

 


Носете коледна пижама

 

Не е нужно да стоите със старите и износени дрехи у дома, особено по празниците. Купете си коледна пижама с Дядо Коледа, еленчета, снежни човеци или елфи. Така ще се заредите с настроение, ще изглеждате лъчезарни и може да си направите страхотни снимки.

 

Снимка: Pixabay

 

Пийте горещ шоколад в коледна чаша

 

Традиция е през зимата да пием горещ шоколад в чаша с коледни орнаменти. Дори да сте сами вкъщи, отново трябва да направите това. Ще се почувствате уютно, шоколадът ще подобри настроението ви и ще се отдадете на спомени от предишни празници.

 

Снимка: Pixabay

 

Направете си иглу от завивки

 

Ако мерките са затегнати, сигурно няма да прекарате много време навън, а ако няма сняг - няма да правите снежни човеци и да се наслаждавате на природата. Но може да съберете много възглавници и завивки и да си направите иглу в хола. Така ще ви е топло и комфортно. Там може да четете любима книга, да слушате празнични песни или да гледате коледен филм.

 

Снимка: Pexels


Направете си филмов маратон с лакомства

 

Любимо коледно занимание за мнозина - да гледат коледни класики, докато хапват вкусни коледни сладкиши и пуканки. Не пропускайте тази традиция, дори да сте сами. Така ще се потопите в празничната атмосфера, ще си припомните детството, ще се разсеете и филмите може да ви размеят.

 

Снимка: Pexels


Направете коледни картички

 

Помните ли как в детската градина и началното училище сте правили коледни картички и гирлянди на ръка? Проявете креативност и направете това отново. Така ще повдигнете духа си и ще зарадвате близките си с ръчно изработени картички и украса.

 

Снимка: Pexels


Сложете лампички навсякъде

 

Нека лампичките не са само на коледната елха. Сложете такива по прозорците, по рафтовете, във всички стаи. Така създавате магична атмосфера, особено вечер.

 

Снимка: Pixabay


Играйте игри с роднини и приятели

 

Може да играете онлайн игри с вашето семейство и приятелите. Така няма да се чувствате самотни и ще се забавлявате.

 

Снимка: Pexels


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...