.

Какви са предимствата при използване на услугите на застрахователен брокер

Какви са предимствата при използване на услугите на застрахователен брокер
Снимка: Istockphoto

В днешно време получаването на качествена информация за застрахователна защита според индивидуалните потребности е важна част от живота на хората. Това е така поради растящия темп на финансовата търговия на дребно и некоректните представители на тази пазарна ниша. 

 

Често потребителите биват незащитени, получават подвеждаща информация и формиране на цената на услугата, което създава необходимост от наличието на застрахователен брокер, които анализира техните потребностите и изискванията и отстоява права им. 

 

Специалистите на I&G Brokers, ви предоставят основните причини, поради които се нуждаете от брокер при сключване на застраховка, както и многообразието от видове застраховки, които той да ви предложи и да се възползвате.


По какво се различават застрахователните посредници

 

Най-основно посредниците по застраховките се различават по това дали са застрахователни агенти или застрахователни брокери.


  1. Брокери, извършващи посредничество застрахователна дейност по възлагане от клиент и по презастрахователна дейност по възлагане от застраховател. Брокерът е доверен на застрахования и защитава неговите интереси по най-добрия за него начин. Той предоставя на ползвателя на застрахователни услуги най-подходящите за него оферти за застраховки, които може да сключи.

  2. Другите застрахователни посредници са агенти, които са свободна професия и работят само с една компания, предлагаща определен вид застраховане.

 

брокер застраховки

 

Защо да се доверите на услугите на застрахователен брокер

 

Една от основните причини, е че това ще ви осигури протекция. Брокерът действа положително за вас, с цел да получите най-подходящата оферта за застрахователни продукти спрямо вашите потребности. Той ви е необходим поради наличието на нелоялни търговци, които често представят подвеждащи оферти, различаващи се от реалността, не покриват клаузи по договорите. 


На съответната ниша има голямо разнообразие от компании, предлагащи различни продукти на различни тарифи. Вашият брокер ще ви намери и информира за подходящите за вас застраховки и ще ви ги представи по най-обективния начин. Той ви помага за избора на покритието на застраховката, сравнява ценовите предложения, консултира ви и дава ценна информация.


Какви видове застраховки трябва да може да ви предложи

 

Разнообразието на застрахователни продукти, което съществува вследствие от разрастването на този пазар и множеството дружества, които упражняват дейност, е голямо. Основните застраховки, които касаят повечето потребители, изплащат се на вноски с различно ниво на цените и се характеризират с високо търсене са:


  • ГО – Гражданската отговорност е задължителен вид застраховка, който трябва да се сключи от момента на регистрирането на вашия автомобил и да се поддържа така през целия срок на експлоатация. За да научите ориентировъчна оферта за ГО, можете да намерите онлайн калкулатори, които да я изчислят ;

  • Каско – това е застраховка за вашия автомобил, която ви обезпечава финансово или в натура (при ползване на доворене сервиз) при застрахователни събития вследствие на  ПТП, кражба, щети от злоумишлени действия, природни бедствия;

  • Имуществено застраховане – чрез тази услуга получавате сигурност за вашия имот срещу непредвидени събития, част от които са: природни бедствия като пожар, бури, наводнения, земетресения, авария на ВиК инсталации, кражба чрез взлом ил с техническо средство, грабеж и др.

  • Здравно застраховане – в зависимост от различните пакети, които брокерът ви ще ви предостави имат различно покритие. Има пълна застраховка, която покрива всякакви медицински нужди;

  • Помощ при пътуване – вашият посредник може да ви предостави тази услуга, ако ви предстои пътуване. При нея сте застраховани от неблагоприятни събития, като разболяване, загубен багаж, бедствия в чужда държава и дори може да включите допълнително покритие отмяна на пътуването.


Реклама Инвестор.БГ


Вход и регистрация
Влез или се регистрирай за да пишеш...