View Full Version : МНОГО ВАЖНО!!!!
iceblast
08-07-2005, 01:04
Чудих се къде да го пусна това, и реших тук, та по върпроса!!!
Администраторите, не мислят ли, че е време във форума всеки да почне да пише на КИРИЛИЦА!!! Много обидна е тази латиница, и на мен ми е доста неприятно да чета мнения на латиница (тук някой ще каже "ми не ги чети"), не е така! Вече абсолютно всички квалитетни форуми в българското интернет пространство пишат на кирилица, и това е едно от правилата, да не кажа и най-важното, замислете се хора, много по-прегледно, и по-лесно се обеня информация, която е написана на кирлица, на разбираем български език.
Гледах да не пиша мн дълъг пост, защото повечето, не четат такива :x
Първо си оправи кирилските грешки, после казвай кой как да пише ;)
Не че подкрепям 6liokavitsata ...
iceblast
08-07-2005, 03:29
Първо си оправи кирилските грешки, после казвай кой как да пише ;)
Не че подкрепям 6liokavitsata ...
Невиждам къде имам грешка? :wink: Освен "кирилиза", което е очевадна грешка, не от незнание, а съм объркал клавишите! Или ти гледаш да се заядеш :wink: Няма проблем :twisted:
Пише се ,,обменя'',а не ,,обеня''.Не искам да се заяждам както ти твърдиш эа по-горния потребител ,но ти изобщо не си забелязваш грешките .Аз например пиша на латиница много по-бързо и затова не пиша на кирилица .Пък и не правя правописни грешки за разлика от теб . :lol:
ima q i taq rabota .. che bylgarite na bylgarski ne mojem da se razberem ;)
BABY_SEXY_GIRL
08-07-2005, 09:48
И аз имам желание това да се въведе, но замисляш ли се колко хора ще изолираме така? :? :idea: Тези, който пишат от чужбина (а те не са малко), тези, които нямат кирилица и не знаят как точно да си я набавят, и тези, които пишат от зали, където кирилица няма :( Точно заради тези хора не бива да се налага задължителното писане на кирилица тук според мен :?
DiEsEl_GiRl4eTo
08-07-2005, 10:00
И аз имам желание това да се въведе, но замисляш ли се колко хора ще изолираме така? :? :idea: Тези, който пишат от чужбина (а те не са малко), тези, които нямат кирилица и не знаят как точно да си я набавят, и тези, които пишат от зали, където кирилица няма :( Точно заради тези хора не бива да се налага задължителното писане на кирилица тук според мен :?
И аз съм на това мнение.
Ами в такъв случай,за да бъдат всички доволни - сложете едно бутонче Lat-Cyr и латиницата става кирилица,макар и със страшно много правописни грешки,поне да не е дразнещо толкова това присъствие на маймуницата :lol: ,както е и във форума на data.bg.Чистичко и приятно :D
Bimper-ska
08-07-2005, 11:12
Ами в такъв случай,за да бъдат всички доволни - сложете едно бутонче Lat-Cyr и латиницата става кирилица,макар и със страшно много правописни грешки,поне да не е дразнещо толкова това присъствие на маймуницата :lol: ,както е и във форума на data.bg.Чистичко и приятно :D
Да бе, също като писмата в АБВ. Наистина, ще е по-прегледно. Поне няма да се налага да четеш някакви латински букви. Ама наистина става с много грешки.
az pisha ujasno bavno na kirilica, no veche vi obeshtah esenta da se postaraq poveche
LiNkiN4eTo
08-07-2005, 12:18
мислите ли , че с още 2-3 такива теми ще се оправи всичко :?: :?: :?:
iceblast
08-07-2005, 15:04
Първи, господин много грамотен, мислиш ли, че незнам как се пише "ОБМЕНЯМ" :?: :evil:
Така, по темата, въпроса не опира, до броя на темите, за текущата промяна, а просто да се добави в правилата, и постовете на латиница, да бъдат изтривани, или едитвани! Весеки компютър разчита кирилица, ако са направени настройките като хората, а в клуб няма как да не са, защото по този начин и абв, примерно няма да може да чете! Проблема е само с това, че не във всеки клуб има примерно флекс тайп. За целта има един скрипт KREDOR, качвате го и няма проблем! За хората, които немогат да пишат бързо на кирилица, да използват фонетиката, и готово! Все пак това правило трябва да се въведе все някога, няма да стане изведнъжм но малко по малко, ще се въведе, и ще е за доброто на всички, защото на мен лично ми писна да се кьорава, опитвайки се да разчета латиницата на някой, който на всичкото отгоре пише на диалект :lol: Администраторите да се заемат, аз предлагам :lol:
Momchence
08-07-2005, 15:14
Хахаха някой ако се опита да пише на кирлица веднага ще се намери някой интелектуалец да го заяде за правописа! Колкото до писането...ХОРА! Някой хора нямат кирлица , може да си в чужбина, може да си в интернет клуб (пак в чужбина) може да си на чужд компютар, и всякакви други причини. Ше е най-добре ако се сложи KREDOR където може да см сменяш латиница-кирлица директно от сайта. Всеки квичи ма не се замисля че може да е възпрепиядстван по някакъв начин....дразна се щото само хелнчите ама не мислите....не е толкова лесно! Автора на тая тема май не се е сблъсквал с тоя проблем просто да нямаш кирлица на компютара, случва се! Ако има КРЕДОР тогава ше има право да циври
iceblast
08-07-2005, 15:55
Точно за това казах, че лека по лека ще се нагласят нещата, но трябва малко да се напънат админите, и да сложат един KREDOR, и проблема е решен, а това, няма кирилица ала бала, в почето случай, са жалки оправдания, колкото до това дали съм се сблъсквал или не, винаги съм се оправял сам, ако има желание човек, го прави, играл съм си да превеждам постовете си от латиница на кирилица, посредством дата.бг, преди много време, само и само да пиша на кирилица, и за мен един клуб без кирилизатор, не е клуб, какви са тези работи, в този клуб, не ходят само малки мацки за да си початят малко с яките пичове от IRC! Виждам, че има доста хора, желаещи да осъществим това начинание, дано стане, че ми дойде до гуша!
iceblast
08-09-2005, 01:04
....да не я пускам пак... :lol: :evil:
Идеята много, много ми харесва и винаги ми е харесвала. Определено да се пише на кирилица е много по прегледно, а и все пак това е родната ни азбука. Да й се радваме докато не са ни наложили да ползваме латиницата, че....Освен това на латиница един пост е доста по трудно да се разчете, защото се получават много двусмислия...
Не мисля, че представлява кой знае какъв проблем за админите да го сложат това, дето от кирилица преминаваш на латиница. В нашия локален форум, който е поддържан от един приятел това стана за съвсем кратко време, тъй че не е толкова трудоемко. Даже и грешките долу горе могат да се избегнат. Не съм съвсем запозната, но той там пишеше някакви работи, дето да се разпознава примерно "щ" или "ч". Не съм много сигурна де, но дори и да не разпознава грешки пак ще е хиляди пъти по хубаво.
chupacabra:)
08-09-2005, 12:01
еми нека админите да спрат да "обсъждат" тоя проблем, ами да започнат да действат.
и на мен ми се случва по някой път да ми се прецака флекс тайп, така че сложете нещо такова :
http://fightback.hit.bg/kredor.bmp
ще е удобно за всички, дори и за тези в чужбина
iceblast
08-09-2005, 20:37
[quote="chupacabra:)"....[/quote]
На всички ни е ясно, за какво става въпрос, проблема е админите да почнат да си вършат работата :wink:
Tedka-Medka
08-18-2005, 12:15
пиша много бавно на кирилица но вече ще се уча
:)))
Просто да се сложи един кирилизатор на форума и всичко ще е тип топ :)
bulgarche
08-18-2005, 21:20
И аз мислеш така на времето, но по тоз начин много хора няма да могат да пишат...
Много теми се изписаха по тази тема, но без резултат
Замислете се и изберете ес=зика на който ще пишете...аз вече го направих