PDA

View Full Version : 10 съвета за това как да го забравим

08-26-2005, 22:12
Виждам, че тук има много девойки, който са претърпяли някакво разочарование и си блъскат главите с въпроса: "Как да го забравя, по дяволите?" ... Ммм, аз намерих една статийка. На мен лично ми хареса, идейна е. Може пък на някого да му хареса и помогне по някакъв начин.

(Ако има друга такава тема извинявам се. Аз лично не намерих. И все пак, ако се повтаря, моля изтриите я.)

С любезното съдействие на LoveStyle.org

Ти го обичаш. Постоянно мислиш за него, разказваш на приятелките си измишльотини с неговото име и с негово участие, глупаво се усмихваш на закритият с перде прозорец и храниш гълъбите с пластелин. Той не те обича. Той те е зарязал, ти не си му по вкуса или той си има друга или не му пука за теб (случва се да има и такива, обидени на съдбата другари) или той просто не знае за твоето съществуване и едва ли ще научи някога. С твоята мания, страст, параноя – любов – трябва нещо да се направи. Не, ние няма да я убиваме, ние просто ще я изменим, ще я насочим в друго русло. Хайде да поработим с истериите и сълзите, хайде да обичаме света, а не Него, да мечтаем за достижими неща. За това е необходимо завинаги да изхвърлиме образът му (който ти самата си измислила, най-вероятно) от твоите ежеминутни мисли. Започваме ли?

1. Твори. Сега ти се намирашв променено състояние на съзнанието, на теб ти хрумват такива невероятни връзки между фрази, думи, линии, мелодии, че на теб могат само да ти завиждат. Дай живот на това – пиши стихове, разкази, оди, пей песни съчинени от теб, прави замъци от пясък, рисувай графити. Всичко което е в теб го изкарай навън – пусни го. Красиво го оформи, препрочети го, погледай го, запази го в себе си или на рафта и Му кажи благодаря за това, че той е заздравил твоя уникален талант. Дай на приятелката си да прочете, направи си собствена изложба, събери всички салфетки на които си начертала нотите на вашия свадбен химн и викай, свири, пей, късай и пали, възстановявай всичко това от пепелта. Всички тези неща, мисли и постъпки принадлежат на теб и само на теб. След като те са придобили определена форма, на теб ще ти е съвсем леко да ги променяш, да ги усъвършенстваш. И да ги посветиш на някого другиго.

2. Променяй. Сигурно има нещо, което ти напомня за Него – мелодия, дума, жест, спирка на автобуса, полуусмивка и издраскана телефонна слушалка. А сега трябва да направим така, че тези съзнателни и не съвсем “котви” да променят своето значение, да започнат да ти припомнят не за феерични целувки или сълзи, или обещания, или първа среща, а за нещо друго – както добро, така и лошо. Вие сте танцували на тази песен? Запиши я на касета и я слушай до откат – постоянно – от сутрин до вечер, на плейър, на касетофон, на купони. Мрънкай си мелодията докато си миеш зъбите, в края на краищата. Отначало ще е странно и вълнуващо, след това – ще свикнеш, след няколко дни ще ти омръзне тази баналност. На теб познат ли ти е феномена на прескачащата плоча? Или друга ситуация – вие често или всичко на всичко няколко пъти, но много готино сте си прекарвали в това заведение. Той те е гледал в очите, усмихвал ти се е, закрлевал ти се е във вечна любов. Или тук сте се запознали или тук си мечтала за него – не еважно, все тая Той незримо присъства като сянката на бащата на Хамлет и те преследва в това красиво място. И ти не искаш да идваш повече тук, а се налага – кафенето е хубаво. Преместваме котвата на по-силно чувство. Тук сама си реши какво ще ти е по-удобно – да изтанцуваш стриптийз на пилона и да получиш покана да работиш тук винаги или да се препиеш с мляко с привкус на солени краставички и да се мъчиш от газове, седейки на масата. Главното е всички тези картинки, звуци и усещания да бъдат по-ярко, отколкото тогава с Него. Сега, когато ти дойдеш следващият път ти ще си спомниш не някакви си нежности и розови сополи, а възхитените аплодисменти (иил меката, перфорирана тоалетна хартия :)).

3. Истерия. Можеш да си го позволиш. Обясни на всички, че си в тежък житейски период, в криза на душата. И викай от балкона, ридай, танцувай на стари записи. Поживей си един ден, прави всичко, което ти се иска, бягай в автобусите, чети книги отзад напред, ходи вкъщи по нощница, приказвай с бившите си съученици в пет часа по телефона на английски, топи корабчета в тоалетната чиния, спъвай се по улиците, за да си направиш уникална колекцея от калдаръм. Обясни се в любов на някой случаен минувач, в крайна сметка. Само че се наблюдавай – истериите свършват, а последствията могат да бъдат различни.

4. Режи. Ти си длъжна да го махнеш от своя живот – ако това е възможно. Изтрий номера на неговият телефон и от тефтерчето си и от мобилния, и от стената и от огледалото – от паметта ти засега няма да ти се отдаде, но пробвай да промениш номера на телефона му като постоянно бъркаш цифрите. Ако си момиче с фантазия ще стане. Само не звъни на този нов телефон – ами ако се окаже че си ясновидка и звъниш на някой принц. : ) Не сядай там, където седи той в автобуса, слизай по стълбите, а не с асансьора (хем и краката ти ще са в тонус). Кажи на всички общи приятели, да не ти разказват за него, блокирай (да, ИЗЦЯЛО) неговото име в мирката, постави в игнор-списъка неговия и-мейл, изтрий ВСИЧКИ, което ти напомня за него. Скъсай снимките изгори негативите, в разговори вместо името му казвай “един... хм... абе имаше един”. В училище или в университета го подминавай, тренирайки поглед “през” – след това със сигурност ще ти свърши работа. Не го забелязвай – ингорирай го, той е предмет, мебел, неудачна и безвкусна декорация. Да, тежко е това, жестоко е, но работи. Ти не откъсваш част от себе си – ти просто махаш излишните боклуци, гланцова хортия и телешките нежности. Погледни се в очите: той повече не ти трябва, вие сте си дали един на друг всичко, което можете да си дадете. Или не сте получили – защото в него няма нищо за теб. Той е случаен сив минувач в пъстрата тълпа. Ако някой минувач изпусне хартийка, ще я вземеш ли, ще я поставиш ли в рамка и ще си я закачиш ли на стената? Едва ли.

5. Отвори си очите. Той не е идеал, не е съвършенство, не е кумир, той е такъв каквато си и ти.

Не, той е нещо по-лошо ; )

Той е човек – той се храни, пие, пикае понякога, ти няма и да повярваш, но той даже ака. : ) Той сигурно си има един куп проблеми и недостатъци. Търси и култивирай. И Овидий е писал за това и Лопе Де Вега и ние го повтаряме. Висок – “чичко, чичко, подай ми връбче”. Нисък ли е – някакъв кошмар. Умен е, чете книжки – изучил се е целия, не чувства вкуса на живота, ботаник и естет. Глупав – ужас – в дума от три букви прави пет грешки. Зеленоок? Банално. Пластичен? Криви се. Нежен – лигльо, жесток – грубо и непроменящо се жинвотно, страстен – похотлив самец, стои си вкъщи – мамино детенце, свободен художник – та той дори за мляко няма пари, щедър – блъфира, хубава фигера – единственотоза което му стига мозъка е да бута желязо в залата. Такива епитети ти и самата можеш да си измислиш с дузини, главното е да ги прочувстваш. Какво изобщо си намерила в него? Спомни си нещата, които са те дразнили в него и направи в края на краищата от мухата слон. Да, да, ей този същият слон. : )

6. Хвани се на работа. Е, ти какво, няма ли друго какво да правиш, освен да си мечтаеш за него? В шкафа ти паяците са завъдили семейни гнезда, а какво става с ученето. Напиши всички необходими реферати, попълни си дневника, оправи си книжките и дисковете, позвъни на старите си добри приятели, върни си всимки дългове, спечели пари, за да не взимаш повече назаем, надпиши си снимките, приший ма мечката откъсната ръка, изхвърли боклука. Чуй майка си – оказва се, че има куп неизпълнени обещания. Така че, зарадвай мам и себе си.

7. Реанимирай с момичета. Да, по принцип е глупаво да се събира женска компания, да се слуша чалга и да си заливаш мъката със зелен чай. Но – издържало е проверката на времето това – наистина помага. Старите добри приятелки, уютният диван, “ох, какъв сутиен”, гледането на семейните снимки – между другото – можеш да поканиш мам и баба – и ти си жива и здрава, пълна със сили. Отново изплуват вечните истини за всички без изключение – и мже и жени – освен, разбира се, присъстващите. Ще се наслушаш на ужасните истории на Мария за това как нейния благоверен задявал всяка поличка, ще разкажеш за идиотския навик на твоя любим да пере ризата си излючително на 29 февруари, ще си кажете последните клюки и изведнъж ще разбереш, че всичко е глупост, освен пчелите. Пък и пчелите, всъщност, също са глупост. Затова пък меда... : )

8. Намери си друг. Има младежи, които са значително по-приятни, по-добри, по-весели и по-качествени от тази твоя псевдолюбов. Ако ги нямаше, то кого биха обичали останалите? : ) Огледай се наоколо, ето ги – ходят по улицата, усмихват се, мъркат, ако ги почеше зад ухото. Стресни се, втурни се в купонджийския живот, обърни внимание на трепарещата опашка за твоето внимание и сърце, избери си най-най-ния и се влюби в него. Няма да ти е сложно, а не него ще му е приятно.

9. Усъвършенствай се. Има една много мила стратегия – “Аз задължително ще му позвъня-пиша-обясня в любов, когато...” Кога? След като: пуснеш коси до кръста, отслабнеш с 5 килограма, направиш екстремален маникьор на най-дългите си нокти, се запишеш на курс по суахили, си върнеш всички дългове. Кофтито на тази стратегия е в това, че само да почнеш да говориш що-годе добре суахили, ти се чупи нокътя. А когато си чупиш нокътя, преподавателя ти намеква за някаква задача и ти в процеса на подготовка тупаш 1 килограм в повече. Съдържанието на дългия и подробен план за достигане на съвършенство, както физическо, така и интелектуално, и започни този план честно, с настървение – та ти искаш. Да му позвъня ли? – да го изпълняваш. Само след месец ще навлезеш в ритъм, ще добавяш нови точки, а когато извъднъж го изпълниш, ще разбереш, Той просто не ти е необходим. И правилно, защото ти е Този – стар, несъвършен, когато ти вече можеш да танцуваш кан-кан и да плетеш макраме от четки за зъби?

10. Помни, че ти си господарка сама на себе си. Поискала си – дала си дума, искаш – взимаш си я обратно. Поискала си – влюбила си се, пообичала си малко, не ти харесало, голяма работа. Разлюби. Всъщност – това е елементарно. Просто разбери, че всичко това е матрица, твой свят, ти го строиш за себе си, хората си избираш сама. И ако се мъчиш, значи това ти трябва. Защо? Може би ти искаш да те пожалят? Удари си коляното в табуретката и се разплачи на рамото на мама. Не ти достига внимание? Оцвети си косите в цветовете на британското знаме. Опитваш се да станеш наясно със себе си? Тогава какво общо има с това Той, седни и поговори сама със себе си. Ще узнаеш много нови неща. Твой е света there is no spoon . Помисли над това. : )

Pioneer^Sound^Vision^Soul
08-27-2005, 01:12
дано малко момичета да прочетат тая тема...туко виж се научили как да ни забравят...се чудим кво да прайм...
шигъта на страна..има някой инетресни работи ама доста от тях са пълни смешки и боклуци...

а и не винаги правилното решение е да забравиш...

n0mak
08-27-2005, 01:14
Ще го пратя на бившата...

SweetBunny
08-27-2005, 09:05
tazi tema trqbva da q napravqt "Vajna tema" za6toto polovinata temi v razdela "Lubov" sa svurzani s "Kak da go zabravq obi4am gooooo".... :wink: mn hubava tema :D

МартиНа`
08-27-2005, 09:31
Хахаха!
:P Жестоко е!
От 4-5 месеца съм "самотна душица".А преди това ми костваше много да забравя бившия,с който бяхме заедно година и 8 месеца. Ако бях прочела това тогава,сигурно щеше да ми е по-лесно и щях да се забавлявам повече. Дори си мисля,че по някакъв начин щях да се насладя на тази раздяла :lol: :wink:

girlpower
08-27-2005, 10:58
mnogo dobra tema.Podkrepqm da stane VAJNA TEMA.

HanoMnaH
08-27-2005, 11:09
С малко редакции става и за момчета;)Обаче точката за Намери си друг(в моят случей -друга) мн бързо ме накара да зарежа спомените:)

terkata
08-27-2005, 12:05
naistina temata e dosta dobra zabavna e i naistina bi mogla da ti pomogne kogato si v takova polojenie

pinK_Baby
08-27-2005, 12:41
Супер сладка тема!През цялото време,докато я четях си представях как правя някои от тези неща...

3. Истерия. Можеш да си го позволиш. Обясни на всички, че си в тежък житейски период, в криза на душата. И викай от балкона, ридай, танцувай на стари записи. Поживей си един ден, прави всичко, което ти се иска, бягай в автобусите, чети книги отзад напред, ходи вкъщи по нощница, приказвай с бившите си съученици в пет часа по телефона на английски, топи корабчета в тоалетната чиния, спъвай се по улиците, за да си направиш уникална колекцея от калдаръм. Обясни се в любов на някой случаен минувач, в крайна сметка. Само че се наблюдавай – истериите свършват, а последствията могат да бъдат различни.

тва си е много лудашко и смятам,че трябва да се прави не само ако искаш да забравиш "оня там" :lol:
Хора,винаги,когато ви се танцува танцувайте,скачайте,викайт е,дори и това да е няпонятно за другите и те да ви гледат изпод вежди! Правете си шоуто винаги,когато ви хрумне няква лудорийка...така със сигурност ще сте по-често усмихнати...сега съм самичка у нас...чудя се кво да правя,но тая тема искрено ме развесели,затова си пущам плейлиста със всичките ми 258 любими песни и започвам да пея с пълно гърло и да ТВОРЯ( да нижа мъниста за герданчета) и да правя каквото си искам,защото съм сама и никой не може да ми държи сметка,за това което правя!!!! :) :lol: :lol: :!:

lady_miss
08-27-2005, 12:51
темата е якичка :lol: :lol: :lol:

santRi
08-27-2005, 14:00
adskata tema :) mnogo polezni ne6ta ima

Sportexz
08-27-2005, 14:04
Ебати тъпата тема радвам се, че ни ги прочетох тея глупости.
Утре някой ще пусне тема как да дишаме и всички ще са много радостни от това, че някой ще им каже как да го правят.

ro6li4ka
08-27-2005, 23:00
mnogo zabavna tema sigurno e i efektivna :) prez pove4eto vreme dokato go 4etoh se smqh i to dosta :)

RaZbiVa4ka
08-28-2005, 00:02
Много хубава темичка :D Вдигам две ръце "за" темата да стане важна!Много е готина :D

08-28-2005, 00:16
страхотна тема :lol:

CVETELLINA
08-28-2005, 17:21
i sored mene temata si q biva mnoooogo momi4eta i az vkl imame nujda ot neq :D :D :wink:

party_girl
08-28-2005, 17:31
temata si e super!mn me kefi! i az sam "za" da stane vajna

lunichka
08-29-2005, 17:32
Темата наистина трябва да я направят важна, но за мен 3-та и 4-та точка не са много вярни

3. Истерия. ... И викай от балкона, ридай, танцувай на стари записи. ...

Не вярвам да помогне... Според мен когато искаш да забравиш някой просто трябва да спреш да мислиш за него. Казвам ви го от опит- докато не спрете да мислите за тоя човек нищо няма да ви помогне. Каквото и да правите докато не го игнорирате от живота си чрез мислите си няма резултат :roll:

4. Режи. ... Не го забелязвай – ингорирай го, той е предмет, мебел, неудачна и безвкусна декорация. Да, тежко е това, жестоко е, но работи. ...

Как ще е жестоко?! Той като ви е пренебрегвал не е ли било жестоко? Когато ви е наранявал, обиждал и унижавал?.. :shock: Дръжте се по същия студен начин с него както и той се е държал с вас! Или- каквото повикало, такова се обадило :wink:

GLeZoRanA
08-29-2005, 17:46
bravo za temata .. v deistvitelnost tam ima nqkoi ne6ta koito mogat da pomognat... :wink:

Jessika_MG
08-29-2005, 18:20
Ae dica mn hubava tema.Kajete mi oba4e samo edno.Ako tova mom4e e ot klasa vi i trqbva da go vijdate o6te 3 godini .... kak se minava prez depresiqta ???

Ekita
08-29-2005, 18:21
Абсолютно съм "ЗА" да стане "важна"!

--==aLwaySs-SaD==-
08-29-2005, 18:31
Супер тема... напрао мн мн ми хареса, всичко в нея е съвсем напълно вярно!:)

Verliebt_Maedchen
08-29-2005, 19:11
Blagodarq ,Avril,naistina mi be6e interesno no dano ne mi se nalaga da izpolzvam tova!!!!!!!!!

Nightwish_f
08-29-2005, 20:21
Ae dica mn hubava tema.Kajete mi oba4e samo edno.Ako tova mom4e e ot klasa vi i trqbva da go vijdate o6te 3 godini .... kak se minava prez depresiqta ???

Minava se ignorirash go kakto vseki dr.Kvo ot tova 4e e ot tvoq klas...da ne bi tozi v tvoq klas da e po specialen ot po-bivshiq ot susedniq klas?Shtom te e zarqzal i ti go zarqzvash krai, finito, ignore..kakto iskash taka go nare4i :?
Az sum ZA temata da stane vajna ima dobri suveti :)

muhatacece
08-29-2013, 22:15
Мен никой не може да ме забрави .. :)