Влез

View Full Version : Евентуално усложнение

minimalistic
01-13-2006, 04:22
Приятелката ми се страхува, че ако се влюби в мен, може да ме остави... Страх я е от нещо по-сериозно(не че сега не е сериозно).
Била е наранявана от доста момчета и не иска това да се повтори (затова не иска да се влюбва).
Не знам как да и обясня, че ако не опита да намери щастието от любовта, въпреки болката, която е преживяла от нея, тя може би няма да бъде истински щастлива.
А не искам да бяга от щастието. Искам тя да е щастлива с мен. Да не обръща гръб на любовта. Да не се плаши от нея.

Въпросът: Как да и го обясня? Как да и покажа, че ако не се пусне по течението (Пусни се по течението - девизът ми), може би ще загуби..
Искам да съм с нея. Знам, че любовта боли, но без тази болка наистина ли сме живи или "живота" е само една измама..
Благодаря!

IKisseDAGirL
01-13-2006, 06:06
ami nqma kak tochno da i go kajesh s dumi, taka che da i podeistva
vsichko e vapros na vreme i doverie. badi mil s neq, obsipvai q s vnimaie i griji (no ne prekaleno, razbira se) i nai vajnoto: gledai nikoga, ama nikoga da ne gubish doverieto i :!: :wink:
pyk i to edin chovek ne moje da nakara sebe si da ne se vliubi, kogato sarceto mu "trepti" i e predrazpolojeno kam tova :) Vaprosat e oshte v nachaloto da e imalo pone nqkakvo privlichane...ili trapka.. makar oshte da ne e liubov
Inache vsichko e naprazno :roll: :oops:

minimalistic
01-13-2006, 06:19
Ами то привличането и тръпката си ги има, само че тя мисли, че ще ме остави, ако се влюби в мен (за да не я боли). А аз не бих я наранил (поне не и умишлено). Знаеш, винаги има и добри, и лоши моменти..
Ама ще е гадно, ако ме остави, щото е влюбена в мен... Точно от най-красивото чувство да бяга... Безсмислено е според мен.

п.с.
Аз колко пъти съм си казвал "не, няма да се влюбвам повече", но стигнах до извода че "то, като идва - не пита". И не бягам от любовта. Точно обратното - боря се за нея.

minimalistic
01-13-2006, 09:48
К'во става, нищо не казвате.. :?:

fresh4e
01-13-2006, 11:59
edva li moje6 da i go obqsni6.tq sama trqbva da go poiska.sama trqbva da useti 4e e gotova da se vliubi za6toto nasila hubost ne stava.moje bi ne e savsem sigurna v teb.nali znae6-4ovek ska4a samo ako e siguren 4e 6te go hvanat.tq trqbva da e sigururna 4e nqma da q narani6 i moje bi trqbva da i go dokaje6.

01-13-2006, 14:49
kaji i tochno towa kakwoto si napisal otgore bate.
che iskash tq da e shtastliwa s tebe i tn. siguren sym che tq shte oceni iskrenostta ti :} uspeh
i da kajesh kak e minalo

SummeRLove08
01-13-2006, 15:46
Според мен няма как да и го обясниш.Дори и да и го повтаряш винаги,то тя все ще си мисли обратното!Най-важното е да и го покажеш!Покажи и че много държиш на нея,излизайте...така тя сама ще се влюби в теб. :wink:

minimalistic
01-14-2006, 15:31
Според мен няма как да и го обясниш.Дори и да и го повтаряш винаги,то тя все ще си мисли обратното!Най-важното е да и го покажеш!Покажи и че много държиш на нея,излизайте...така тя сама ще се влюби в теб. :wink:

Аз нали ви казвам, че ако се влюби има вероятност да ме остави, за да не я боли евентуално после...
А да излизаме - и двамата сме заети, особено тя с даскалото и 1-2 пъти в седмицата можем да се видим.
Не знам какво друго да кажа..

Г0ст
01-14-2006, 16:00
Мисля,че ти сам трябва да и обясниш така както сметнеш за добре.Не мисля, че ще можем да ти помогнем с нещо съществено.
P.S.Рано или късно тя сама ще осъзнае, че е по-гадно да не обича никого отколкото да изпита болката от раздялата с някой.И невярвам, че ти или някой друг ще може да и помогне това да стане по-бързо.

bulgarche
01-14-2006, 16:08
Няма начин..просто й покажи че с теб й е добре. Имал съм подобен проблем. Хич не се разбирахме, въпреки че мислих че не е така. Трябва сама да го усети, а не да й го набиваш в кратуната

Dr. Kazimbutt
01-14-2006, 16:09
Пич, приятелката ти не е добре.
Ти трябва да й докажеш, че заслужаваш любовта й чрез постъпки. Няма друг начин.

skyline_207
01-14-2006, 16:45
зарежи я :D

minimalistic
01-14-2006, 18:01
зарежи я :D

Много хитро..

teenkopele
01-14-2006, 19:11
Няма начин..просто й покажи че с теб й е добре. Трябва сама да го усети, а не да й го набиваш в кратуната

:wink:

navitachko
01-14-2006, 20:00
mi pokaji i 4e durjish na neq ...napravi taka 4e da se 4ustva sigorna kogato e s teb pokaji i 4e tq e tvoq jivot :D

Josefinne
01-14-2006, 22:04
Мислила съм доста по въпроса и стигнах до следното нещо, което предпочитам отново да изразя чрез сравнение (най-ме бива в това май). Любовта е като летенето. Опитваш веднъж, понасяш се за кратко на раменете на вятъра, но крилете ти не са укрепнали или пък вятъра те духва по-силно, падаш, удряш се жестоко. Но ето, щом не си умрял , значи си оживял. И си птица, щом летиш. Човека е създаден, за да обича. Иначе няма смисъл - какво е птица , която не може да лети (не е пингвин, бе, той може да плува - аналогичено е :lol: ) ? Какво е човек, който не може да обича , тогава?!. Така че нека не му мисли толкова. Да се отпусне и ако любовта дойде при нея да я поеме. Да опита отново да полети, ако не опитваш, макар и с риска пак да паднеш, никога няма да полетиш. Само така се лекува страха, само така се заличават белезите от раните.
Пък и това определение е безсмислено - не искам да се влюбвам, защото все някога ще свърши. Ми дайте да се фърлим дружно от 16ти етаж, се някога ше умрем, така и така, в тоя случай поне ше ни пишат по вестниците , ше ни дават снимките по телевизията, цял свят ще шокираме - ще бъдем известни и красиви трупове. Майтапа настрана, особено черния ми хумор, породен от лиспата на любов (кажи й, че ако не се влюби в теб някой ден ше я избие на черен хумор като мен :lol: ). Мисля, че разбра какво искам да кажа и ако ти е харесало можеш да й повториш думите ми от свое име. Успех!

П.п. Обмисли варианта, че по тоя начин може би иска да намекне, макар и несъзнателно, че не си ти тоя човека, който ще я излекува.

minimalistic
01-15-2006, 00:34
Благодаря за отговора ти Алекс :)
Може и да не съм аз човека, но докато не опита няма да разбере в крайна сметка дали е права.
Аз съм на твоето мнение - пусни се по течението (за кой ли път го казвам :?