PDA

View Full Version : kolko dulgo jiveiat spermatozoidite?

ionko
02-04-2006, 11:22
iskam da znam kolko dulgo jiveiat spermatozoidite?niakude prochetoh che milioni spermatozoidi mogat da ojiveiat sled kato sa popadnali v momicheto i da chakat da oplodiat iaicekletkata dni nared.viarno li et ova? :roll:

Ive70
02-04-2006, 11:51
Vqrnoe no ako ima spermatozoidi samo edin moje da oplodi uzrqlata qicekletka

`Death`Whore`
02-04-2006, 11:52
Повечето умират или са негодни.

ComiX
02-04-2006, 12:02
Информацията ти е вярна!При еякулация се отделят около 350-400 милиона семенни клетки(сперматозоиди).И както знаеш,е достатъчно само един от тях да проникне в яйцеклетката,за да се стигне до забременяване.В топлата и влажна среда на матката,сперматозоидите се чувстват доста добре.Там те наистина могат да останат живи от три до седем дни и да дебнат за подходяща за оплождане яйцеклетка.
Във водата,във ваната или в басейна обаче сперматозоидите не могат да оцелеят,водата разрушава оплодителните им способности.Ако пък семенната течност осъществи контакт с плът или кожа,тя бързо изсъхва,сперматозоидите се обездвижват и умират.Въпреки това е добре при петинг еякулатът да се изрива или измива - от съображение за сигурност...

WaKo
02-04-2006, 13:05
Могат да оживеят 1-2 дни, рядко повече. Това, че 1 е достатъчен да оплоди е вярно, но само да оплоди. Нужни са поне няколко милиона, за да свалят обвивките на яйцеклетката, така че този един да я оплоди ( ако не вярвате идете прочетете малко репродуктивна биология ). Това все пак не означава, че оплождането е много трудна работа - в една съвсем малка капчица сперма има милиони сперматозоиди, които могат да се справят със задачата, така че внимавайте

NSID0
02-04-2006, 13:33
А в духа на този въпрос - безопастно ли е да се прави секс без презерватив докато момичето е в цикъл?

the____
02-04-2006, 13:41
А в духа на този въпрос - безопастно ли е да се прави секс без презерватив докато момичето е в цикъл?
mnoo qsno 4e ne .nikoga ne e bezopasno da se pravi sex bez prezervativ,ama to koito go e strah ot me4ki da ne hodi v gorata!

LoRinSeR
02-04-2006, 15:57
Могат да оплодят яюцеклетката единствено ако са попаднали у жената. Иначе при контакт с кислород, умират веднага.

Hun7eR
02-04-2006, 17:12
Еми Пушачите сперматозоиди не оживяват дълго [-X , но ако ги храниш редовно и ги топлиш може и да дочакат да оплодят \:D/
Това е сигурно четох го в 1 книга ! :---)

FairyNymph
02-04-2006, 17:47
[quote="the____"][quote]А в духа на този въпрос - безопастно ли е да се прави секс без презерватив докато момичето е в цикъл?

em na4i nikoga ne e bezopasno da pravosish bez prezervativ...to moje nishto da ne stane ama pak e poemane na risk =;

bulgarche
02-04-2006, 19:06
Сперматозоидите могат да живеят до 72 часа. Затова 3 дена преди и след овулацията не се препоричва секс без презерватив

zeleni_o4i
02-05-2006, 10:54
spermatozoidite sa izdrujlivi malki negodnici. 8) mogad da izdurjat i sedmica, no estestveno mnogo zavisi na kakuv chovek prinadlejat. :-k